Vučić proglasio ubedljivu pobedu pa poručio opoziciji: MRŽNJA NE OSVAJA IZBORE!
Foto: Beta / Miloš Miškov

izbori u beogradu

Vučić proglasio ubedljivu pobedu pa poručio opoziciji: MRŽNJA NE OSVAJA IZBORE!

Vučić je dodao da je bilo najmanje nepravilnosti, i da nije zabeležen nijedan zvaničan prigovor na tok i regularnost izbora.

Objavljeno: 22:36h

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 dosto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.

- Danas je bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim pretnjama i pritiscima da će taj proces da uruše- rekao je Vučić.

On je rekao da su njegovi politički protivnici i večeras nastavili sa pretnjama i negativnom kampanjom, poručujući da će im trebati manje vremena da me pobede.

To i jeste njihov problem, istakao je, što nisu shvatili da mržnja ne dobija izbore i što su se borili protiv mene, umesto za Beograd i Beograđane.

Vučić je dodao da je bilo najmanje nepravilnosti, i da nije zabeležen nijedan zvaničan prigovor na tok i regularnost izbora.

Mnogi su pričali kako promene počinju, rekao je Vučić i dodao da ne zna na koje su promene mislili, ali su valjda očekivali da će iz politike mržnje nešto biti drugačije u Beogradu, Sevojnu, Boru, Aranđjelovcu.

U Sevojnu je lista broj 1. Aleksandar Vučić osvojila 62,02 odsto glasova, rekao je i dodao da su to konačni rezultati.

- Bor, nedostaje jedno biračko mesto, 60.03 odsto glasova za SNS. Aranđelovac, nedostaje još nekoliko biračkih mesta, 59 odsto glasova. Što se Beograda tiče, mi smo prebrojali 85 odsto glasačkih listića, i osvojili smo više od 45 odsto glasova, što je naš najbolji rezultat ikada postignut u Beogradu - primetio je Vučić.

- Hoću da zahvalim Beograđanima koji su pokazali da više poštuju rezultate rada od kampanje mržnje. Hvala građanima koji poštuju rad, što su pokazali da je najbolja kampanja ono što ostavljamo iza sebe - rekao je lider SNS.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.