ISTRAŽIVANJE: Za listu SNS 43,1 odsto, još samo tri liste ulaze u Skupštinu Beograda
U nedelju su izbori u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

pred tišinu

ISTRAŽIVANJE: Za listu SNS 43,1 odsto, još samo tri liste ulaze u Skupštinu Beograda

Na četvrtom mestu je lista "Ivica Dačić - SPS, Dragan Marković Palma - JS", sa stabilnom podrškom od 6,7 odsto glasova

Objavljeno: 06:44h

Listu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd", podržava 43,1 odsto građana Beograda, pokazuje istraživanje javnog mnjenja, koje sutrašnje "Večernje novosti" objavljuju uoči izbora za novi sastav beogradskog parlamenta 4. marta.

Prema anketi o raspoloženju birača pred glasanje u nedelju, od ukupno 24 učesnika na izborima, cenzus bi prešle još samo tri.

Reč je o listama koje predvode Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i socijalisti.

Kako navode "Novosti", rejting liste bivšeg gradonačelnika - "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju - beleži pad i za nju bi sada glasalo 13,9 odsto građana.

Podrška se, piše list, osipa i predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću, koji je sada ispod dvocifrenog rezultata i prema istraživanju za njegovu listu bi glasalo 7,6 odsto birača.

Na četvrtom mestu je lista "Ivica Dačić - SPS, Dragan Marković Palma - JS", sa stabilnom podrškom od 6,7 odsto glasova.

Demokrate su blizu cenzusa s 4,8 odsto glasova, a za petama su im i radikali i lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad", sa podrškom 4,4 odsto birača, i lista "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate", s 4,3 odsto glasova.

Izborna lista "Ne da(vi)mo Beograd" ima podršku oko tri odsto birača, a ostali učesnici nemaju dovoljnu podršku za osvajanje mandata, navode "Novosti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.