TUŽBA DJB USTAVNOM SUDU: Zabraniti listu Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad
Dveri i Dosta je bilo, Foto: Fonet

skandalozno

TUŽBA DJB USTAVNOM SUDU: Zabraniti listu Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad

Upravni sud se obrukao, jer nije hteo da odlučuje po našim žalbama. Moju žalbu su odbacili zato što je sud utvrdio da sam poslanik, ali da nisam birač i kandidat", rekao je Radulović, na zajedničkoj konferenciji za novinare DJB i Dveri u Skupštini Srbije, i ocenio da je to "skandalozno"

Objavljeno: 23:24h

Lider pokreta "Dosta je bilo" (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je podneo ustavnu tužbu Ustavnom sudu i tražio da donese privremenu meru kojom se izbornoj listi "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", za koju tvrdi da je lažna, zabranjuje učešće na beogradskim izborima.

"Upravni sud se obrukao, jer nije hteo da odlučuje po našim žalbama. Moju žalbu su odbacili zato što je sud utvrdio da sam poslanik, ali da nisam birač i kandidat", rekao je Radulović, na zajedničkoj konferenciji za novinare DJB i Dveri u Skupštini Srbije, i ocenio da je to "skandalozno".

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je "skandalozna" izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "kojom je doveo u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije prilikom susreta sa Angelom Merkel, kada je rekao da ćemo uskoro napraviti dogovor o granici Srbije sa Prištinom, čime je javno priznao nezavisno Kosovo".

Obradović je rekao da je Vučiću "cilj da u daljim pregovorima uBriselu, do kraja 2018. godine, potpiše priznanje nezavisnog Kosova".

Saša Radulović i Boško Obradović
Saša Radulović i Boško Obradovićfoto: Fonet

Obradović je rekao da je zanimljivo današnje "vanredno gostovanje Vučića" na RTS i dodao da ga je "sigurno zabolela istina" koju je lider Dveri sinoć izneo u emisiji "Upitnik".

On je ponovio da porodica Vučić poseduje sedam nekretnina u Beogradu od ukupno oko 800 kvadratnih metara u vrednosti od 1.160.000 evra i upitao da li je bilo ko u Beogradu toliko zaradio u poslednjih 25 godina.

Obradović je ponovio poziv Vučiću na direktan TV duel.

Podsetio je da bi po Poslovniku o radu 1. marta Skupština Srbije trebalo da počne redovno prolećno zasedanje, ali je dodao da neće biti sednice, jer je zakazana za utorak, 6.

mart.

"To je najbolja slika kako izgleda kršenje parlamentarnih procedura i Poslovnika o radu", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da Skupština Srbije nije zasedala dva meseca zbog lokalnih izbora "da građani ne bi mogli da čuju glas opozicije u parlamentu".

Saša Radulović i Boško Obradović
Saša Radulović i Boško Obradovićfoto: Fonet

On je naveo da je za sednicu predložen dnevni red sa 32 tačke, od kojih su mnoge po hitnom postupku, a predložila ih je Vlada Srbije.

Obradović je rekao da će 32 tačke, na predlog šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, u zajedničkom načelnom pretresu biti objedinjene u dve tačke, tako da će biti skraćeno vreme za raspravu.

On je ocenio da je "to još jedna opstrukcija i pokušaj gušenja glasa opozicije u parlamentu".

BONUS VIDEO:

TIZER “Da se ne lažemo“ o koalicijama Šapić: Neću sa DJB ni kada bi od toga zavisilo rusenje ove vlasti

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.