ŠTA RADITE BRE: Spisak divljih taksista predat Komunalnoj policiji!
Marko Bastać, Foto: Promo

izbori u beogradu

ŠTA RADITE BRE: Spisak divljih taksista predat Komunalnoj policiji!

Ova registarska baza napravljena je u višednevnoj akciji koju su na beogradskim ulicama sproveli aktivisti liste "Šta radite bre" predvođeni Markom Bastaćem.

Objavljeno:

Aktivisti Grupe građana "Šta radite bre – Marko Bastać" odneli su danas popis beogradskih nelegalnih taksi vozila u upravu Komunalne policije, koja bi rešenjem ovog problema trebalo da se bavi.

Ova registarska baza napravljena je u višednevnoj akciji koju su na beogradskim ulicama sproveli aktivisti liste "Šta radite bre" predvođeni Markom Bastaćem. Bastaća je danas lično primio načelnik Komunalne policije Nikola Ristić i to je prvi funkcioner koji je otvorio svoja vrata aktivistima "Šta radite bre" i saslušao ih.

- Četiri nedelje smo po Beogradu danju i noću jurili divlje taksiste. Oni su nas krali kao što kradu građane ituriste kada dođu u Beograd. Napadali su nas kao što napadaju i svoje kolege kojima zabranjuju da stojena najprometnijim stajalištima. Za sve to vreme nikada nismo naišli na komunalnu policiju. Osim u okolini nekih stajališta kako se greju u službenim kolima. Čak se ni nakon što smo u medijima izlazili sa dokazima nisu oglašavali. Zato smo mi danas sekretaru za poslove komunalne policije Nikoli Ristiću doneli naš registarski popis divljih taksista. Sada imaju i njihove tablice i mesta gde uobičajeno stoje - izjavio je Marko Bastać, nosilac liste "Šta radite bre" i istakao:

- Uradili smo to kao građani. Da komunalna policija radi svoj posao, problem divljih taksista bi već bio rešen. Svima je jasno da oni to ne žele da urade. Baš kao što je potpuno jasno da komunalna policija ne služi da bi se bavila komunalnim poslovima Već je klasična parapolicijska pesnica svake vlasti. Ona je simbol jednog nakaznog sistema koji je u funkciji političke elite. Zato treba da ukinemo komunalnu policiju. To će biti prvi vesnik novog vremena u kome je interes građana svetinja za sve koji se bave upravom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.