Antić: Istinska opozicija da se ujedini u kritici režima
Antić pozvao opoziciju da se ujedini, Foto: beta

izbori

Antić: Istinska opozicija da se ujedini u kritici režima

Režim Srpske napredne stranke opasno je ugrozio demokratiju u Srbiji - izjavio je Antić.

Objavljeno: 26.02.2018. 13:09h

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da predstojeći izbori u Beogradu nisu obični lokalni izbori i pozvao, kako se izrazio, istinsku opoziciju da se ujedini u opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju. 

- Pozivamo istinsku opoziciju u Srbiji da se ujedini u opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju. Samo je tako moguće sprečiti prikrivene planove Aleksandra Vučića da proširi apatiju medju gradjanima i zahvaljujući, pre svega, maloj izlaznosti odnese pobedu oslonjen na partijske vojske i korupciju - naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Antić, koji je član Političkog saveta Narodne stranke, u Grockoj je rekao da deo istinske opozicije nije razumeo neophodnost ujedinjena.

 - Demokratska stranka, Dveri i 'Dosta je bilo', boreći se za cenzus nastoje da se dokažu i afirmišu. Sada nije vreme za to. Za jedinstvo opozicije je posle predaje lista prekasno, ali još ima vremena za ujedinjeno delovanje protiv režima i njegovih satelita u opoziciji -  rekao je Antić.

Antić je dodao da predstojeći izbori nisu obični lokalni izbori već se u Beogradu, kao i 1996. godine, brani Srbija, njena sloboda, ustavnost i demokratija.

- Režim Srpske napredne stranke opasno je ugrozio demokratiju u Srbiji. Potvrda vlasti režima u Beogradu, gradu ekonomski najsamostalnijih i u proseku najobrazovanijih stanovnika Srbije, koji tradicionalno manje podržavaju populističke i autoritarne stranke nego ostatak države, imala bi katastrofalne posledice po budućnost slobode i ustavnosti u Srbiji -  ocenio je Antić.

BONUS VIDEO: Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.rs/Agencija)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media