Ministar Antić NEGIRAO ĐILASOVE TVRDNJE O PRIVATIZACIJI: Ministar Antić o termoelektrani u Obrenovcu
Antić je negirao Đilasove tvrdnje o privatizaciji termoelektrane, Foto: Marina Lopičić

odgovor đilasu

Ministar Antić NEGIRAO ĐILASOVE TVRDNJE O PRIVATIZACIJI: Ministar Antić o termoelektrani u Obrenovcu

On je istakao da ni EPS ni bilo koji njegov deo nisu na prodaju

Objavljeno: 25.02.2018. 20:54h
  • 9

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić demantovao je večeras tvrdnje kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilas da se planira privatizacija Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu.

"Ne postoji nikakav plan, ni ideja, niti je iko ikada govorio o prodaji i privatizaciji bilo kog dela Elektroprivrede Srbije (EPS), pa ni Termoelektrane 'Nikola Tesla'", naveo je Antić u saopštenju.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas ranije danas je rekao građanima Obrenovca da će lista "Dragan Đilas Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!" zaustaviti privatizaciju TENT-a, završiti obnovu od posledica poplava i sagraditi vrtić."Treba da zaustavimo privatizaciju TENT-a, zašto da ga privatizujemo? Da bi propao? Nema razloga to da se radi. Zašto taj novac ne bi bio za Obrenovčane i za Beograd", kazao je Đilas.

Antić, koji je i sam kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, dodao je da ta izjava predstavlja najobičnije zastrašivanje građana i "očajničko davanje lažnih obećanja" nekoliko dana uoči izbora u Beogradu.

"Naročito je licemerno izgovoriti tako nešto pred građanima Obrenovca, gde veliki deo radi upravo u sistemu EPS-a i u TENT-u i životno su zainteresovani za status svog preduzeća. ;Uveravam ih da su ovakve neodgovorne priče o privatizaciji TENT-a potpuno neosnovane i da su plod isključivo nedostatka konkretnih ideja i projekata za poboljšanje života građana, u grozničavoj trci za glasove", dodao je Antić. 

On je istakao da ni EPS ni bilo koji njegov deo nisu na prodaju već da Vlada Srbije razvija nacionalnu elektroenergetsku kompaniju i ulaže u TENT i nove objekte, sa ciljem da postane najjača energetska kompanija u regionu. 

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media