VESIĆ U GROCKOJ: Važno je da se sprovodi jedna, a ne pet politika
Gradski menadžer Goran Vesić je izuzetno aktivan u kampanji, Foto: Fonet

kampanja naprednjaka

VESIĆ U GROCKOJ: Važno je da se sprovodi jedna, a ne pet politika

- Uspeli smo da ozbiljnom politikom uštedimo i obezbedimo više novca da se ulaže u prigradske opštine - rekao je on i istakao da je u prethodne četiri godine u razvoj tih opština, samo preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, uloženo 350 miliona evra

Objavljeno:

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić je izjavio da je za razvoj Srbije i Beograda najvažnije da se sprovodi jedna politika i ocenio da je naša zemlja postala politički stabilna zbog čega imamo sve više investitora.

- Mnogo smo mi mali narod i mnogo smo vremena izgubili da možemo da sprovodimo pet različitih politika, da jednu politiku vodi mesna zajednica, drugu predsednik opštine, treću Grad Beograd, četvrtu predsednik Vlade, a petu predsednik Republike. Tu nema sreće, može da se sprovodi samo jedna politika - rekao je Vesić.

On je, na zboru građana u gročanskom naselju Umčari, ocenio da u današnje vreme male zemlje kao što je Srbija samo tako mogu da napreduju.

Sadašnja gradska vlast je nasledila 1,2 milijarde evra duga što je po glavi stanovnika 670 evra, precizirao je Vesić i naveo da je bankama vraćeno 550 miliona evra i da je za te pare moglo da se izgradi 250 škola, 250 vrtića, tri Pupinova mosta ili stotine kilometara vodovoda i kanalizacije.

- Uspeli smo da ozbiljnom politikom uštedimo i obezbedimo više novca da se ulaže u prigradske opštine - rekao je on i istakao da je u prethodne četiri godine u razvoj tih opština, samo preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, uloženo 350 miliona evra.

Kako je dodao, u periodu od 2008. do 2012. godine u prigradske opštine uloženo je manje od 100 miliona evra.

On je naveo da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadrata, podsetio da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište i dodao da se od tih para ulaže u kanalizaciju, vodovod, puteve, škole, vrtiće...

Građanima je poručio da kada vide da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje sa svetskim državnicima, da je to poziv stranim investitorima da ulažu u našu zemlju.

- Zato su Kinezi uzeli Železaru Smederevo koja je bila maltene pred zatvaranjem, zato što je Vučić molio kineskog predsednika da to učine. Zato su uzeli i fabriku Meita u Obrenovcu - rekao je Vesić i dodao da je pre nekoliko dana u toj fabrici zaposlen 1000. radnik i da je prosečna plata u njoj 55.000 dinara.

Investitori ulažu u Srbiju jer je postala politički stabilna, rekao je Vesić i dodao da naša zemlja, zahvaljujući predsedniku Vučiću, danas ima suficit.

Govorio je i o projektu izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac koji je, kako je istakao, sadašnja gradska vlast ponovo pokrenula 2014. godine.

Naveo je da je prošle godine priključen Boleč, da će ove godine biti priključeni Kaluđerica, Leštane i Vinča, a sledeće i Ritopek.

- Već radimo planove detaljne regulacije nakon čega sledi i projektovanje za odvajanje za Vrčin i Grocku. Tu ćemo da pokrijemo Zaklopaču, a kad se to završi slede Umčari, Pudarci, Dražanj, Ðurinci, sve do Mladenovca - rekao je Vesić.

On je istakao da je svaka politika dobra samo ako ljudima rešava probleme i podvukao da SNS rešava probleme.

- Ne kažem da smo uspeli da rešimo sve probleme. Znam da problema ima puno, ali svako može da kaže da se bavimo rešavanjem problema. Mi ne pričamo prazne priče kao naši protivkandidati koji kažu da će sve da bude besplatno…i sami znate da je to nemoguće - rekao je Vesić.

Navodeći da se Srbija konačno razvija on je rekao da se to nije desilo tek tako, već zato što je politički stabilna.

- Naša ekonomija se diže. Prošle godine smo imali 2,4 milijarde evra investicija, više nego cela bivša Jugoslavija zajedno, i ono što mogu da vam kažem vrlo odgovorno to je da nema odgovorne socijalne politike, nema gradnje infrastrukture ako nemate snažnu ekonomiju - naglasio je Vesić i dodao da bez snažne ekonomije nema ni dobre nacionalne politike.

Zato se Vučić toliko trudi i bori za Srbiju, rekao je Vesić i poručio da je glas za listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" garancija da će se nastaviti sprovođenje projekta, da će biti novih radnih mesta, da će svi delovi Beograda da se razvijaju…

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je govorio o realizovanim i budućim projektima na teritoriji te opštine i istakao da će samo do juna ove godine u putnu infrastrukturu biti uloženo oko dva miliona evra.

On je naveo da je u planu izgradnja zdravstvene stanice u Kamendolu, Pudarcima i Vinči kao i završetak izgradnje fabrike za prečišćavanje vode u Umčarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.