DAČIĆ: Socijalisti su ponosni na sve što je urađeno u vreme Tita i Slobe
Dačić apeluje na građane koje cene Tita i Miloševića, Foto: Beta

sps u kampanji

DAČIĆ: Socijalisti su ponosni na sve što je urađeno u vreme Tita i Slobe

Dačić je govorio na predizbornom skupu koalicije SPS-Jedinstvena Srbija u beogradskoj opštini Zvezdara

Objavljeno:

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je gotovo sve što je dobro u Beogradu, napravljeno u vreme vladavine komunista i socijalista i dodao da je SPS ponosna na sve što je urađeno u vreme vlasti Josipa Broza Tita i Slobodana Miloševića.

- Mi, baštineći sve te vrednosti, samo hoćemo da nastavimo vreme progresa, da damo i naš pečat sadašnjosti... Kao što ja vodim spoljnu politiku jasno, čvrsto i odlučno, tako Aleksandar Antić i njegov tim treba da vode Beograd - rekao je Dačić na predizbornom skupu koalicije SPS-Jedinstvena Srbija u beogradskoj opštini Zvezdara. Dačić je rekao da kandidati te koalicije na predstojećim izborima u Beogradu treba da imaju na umu da ni jedna ni druga partija u toj koaliciji nikada nije izdala svoj narod i da ni oni sada ne smeju da prevare Beograđane dajući im lažna obećanja.

- Jer čast se gubi samo jednom, a mi ne smemo izgubiti obraz. Govorite sugrađanima samo ono što je realno, da ćete voditi računa o opštim interesima građana, o opštem dobru a ne vašem ličnom, a (lider JS Dragan Marković) Palma i ja smo garancija da ćemo voditi odgovornu državnu politiku. Vi ovde u Beogradu morate voditi računa o dobrobiti Beograđana - rekao je Dačić. Kandidat koalicije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić ocenio je da je 4. mart, kada se održavaju izbori u Beogradu, veoma važan datum sa sve, jer građani treba da povere svoju sudbinu u sigurne ruke. Antić je ocenio da Beograd mora da nastavi izgradnju velikih infrastrukturnih projekata ako želi da postane metropola, poput Beograda na vodi i metroa, ali da je od ključne važnosti za sve građane da svaka ulica bude asfaltirana i da svako naselje ima kanalizaciju. On je najavio da će se ta koalicija, ako bude deo buduće gradske vlasti, snažno zalagati da se nastavi sa izgradnjom škola i vrtića, fabrike za preradu otpadnih voda, za pošumljavanje Beograda, ali i veće investicije u kulturu i umetnost. Predsednik JS Dragan Marković Palma rekao je da je za tu koaliciju porodica svetinja i da je potrebno da se i u Beogradu rađa više dece i ponovio svoj stav da je potrebno da brak ostane zajednica muškarca i žene. - Mi smo protiv parade srama, mi se zalažemo da ulicama marširaju mažoretkinje... Kada je Ivica Dačić bio premijer i ministar, nije bilo parade (ponosa) - rekao je Marković. Marković je, takođe, ponovio da ta koalicija nikada više neće dozvoliti da se smanjuju penzije i plate. On je pohvalio ulogu koju Dačić ima kao ministar spoljnih poslova i odbacio optužbe na njegov račun da se ponaša kao rusofil ili kao američki čovek. - Nije on ničiji čovek, nego je naš - rekao je Marković i dodao da ta koalicija treba da ga čuva kao što Srbija čuva Nikolu Teslu, ili, kao što se u narodu kaže, "kao baba što čuva unuče".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.