ANITA MITIĆ: Žene su u Srbiji diskriminisane, država nas ponižava i vređa, a Crkva satanizuje!
Anita Mitić, kandidat LDP, Foto: Fonet

KANDIDATKINJA LDP

ANITA MITIĆ: Žene su u Srbiji diskriminisane, država nas ponižava i vređa, a Crkva satanizuje!

Ona je podsetila na alarmantnu statistiku, ističući da je prošle godine 27 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju i da 500 žena godišnje umre od raka grlića materice

Objavljeno:

Kandidatkinja Liberalno demokratske partije (LDP) za odbornika skupštine Beograda, Anita Mitić, izjavila je da su žene danas simbol negativne statistike i da će LDP takvu situaciju promeniti.

Ona je protestu na Trgu Republike u Beogradu istakla da niko ne obraća pažnju na satanizaciju i sve lošiji položaj žena.

- Žene u Srbiji jesu samo broj. One su deo negativne statistike na koju niko više ne obraća pažnju. Postale su simbol svega lošeg što se događa u našem društvu. Na žene danas nasrću i vlast, i Crkva, i deo medija, i javnost - navela je Anita Mitić u saopštenju.

Ona je podsetila na alarmantnu statistiku, ističući da je prošle godine 27 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju i da 500 žena godišnje umre od raka grlića materice.

- U poslednjih 115 godina imali smo samo jednu ženu rektorku Beogradskog univerziteta. Žene u Srbiji su i te kako diskriminisane, nigde nisu bezbedne ni zaštićene – ni u kući, ni na ulici ni u institucijama. Država nas ponižava i vređa, a Crkva satanizuje. Dosta više odnosa prema nama kao da smo mašine za rađanje i seksualni objekti. Institucije moraju ženama biti podrška, a ne neprijatelji - dodala je ona.

Bonus video Anita Mitić, Espreso tviter

(Espreos.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.