ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Sa SNS i DJB neće biti nikakvih mogućih dogovora posle izbora!
Aleksandar Šapić, Foto: Zorana Jevtić

Izbori u Beogradu 2018.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Sa SNS i DJB neće biti nikakvih mogućih dogovora posle izbora!

Prema njegovim rečima, Beograđani i Beograđanke treba da glasaju za onoga za koga misle da će učiniti najviše za grad

Objavljeno:

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, izjavio je da nakon izbora 4. marta neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i pokretom Dosta je bilo i da će o eventualnim koalicijama razgovarati kada bude poznato koje stranke ulaze u gradsku skupštinu i kakvi su im planovi razvoja Beograda.

On je agenciji Beta kazao da sa SNS i Dosta je bilo neće ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore zbog njihovog ponašanja proteklih meseci koje je, kako je naveo, suprotno njegovim životnim načelima.

- Sigurno je da zbog ponašanja kakvo je bilo proteklih par meseci, a koje je suprotno mojim životnim načelima, neću ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore sa SNS i pokretom Dosta je bilo. Ne mogu da se dogovaram sa ljudima koji se ponašaju suprotno onom u šta ja verujem da je ispravno i suprotno onome što ja verujem da je dobrobit društva - rekao je Šapić.

Dodao je da širenje mržnje i takav način komunikacije nije dobro za srpsko društvo generalno, bez obzira da li su izbori ili ne.

- Ovi ostali se manje ili više ponašaju u nekim okvirima koji te granice ne prelaze - kazao je Šapić.

Dodao je da će sa ostalim strankama koje uđu u gradsku skupštinu razgovarati, ali da ne zna da li će se dogovoriti.

- Prvo, ne znamo ko će biti stranke koje će ući u parlament, a nakon toga da vidimo kakvi su planovi za Beograd - kazao je Šapić koji je aktuelni predsednik opštine Novi Beograd.

On je rekao da se predizborna kampanja ne odvija u fer uslovima što, kako je naveo, "nije ni previše važno, pošto ništa proteklih godina nije u fer uslovima".

Šapić je kazao da predizborna kampanja "teče" bez mnogo prilike da se govori, bez debata, razgovora i suočavanja.

Prema njegovim rečima, Beograđani i Beograđanke treba da glasaju za onoga za koga misle da će učiniti najviše za grad.

- Ako smatraju da to nisam ja, onda ne treba da glasaju za mene - rekao je Šapić.

Naveo je da će ukoliko postane gradonačelnik prvo pokušati da dobije uvid u stanje svih gradskih službi i sekretarijata i da "očisti grad" kako bi se nivo higijene podigao na što viši nivo.

- Najbrže može da se uradi dovođenje grada u komunalni red i higijena koja nije na zavidnom nivou. Za to nam nisu potrebni milioni i trilioni, već je dovoljno da se malo boje organizujemo - kazao je Šapić.

On je rekao da bi se kao gradonačelnik Beograda zalagao ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti kao što je bilo pre 20-30 godina, ili da 10 gradskih opština postanu administrativne jedinice i da Gradska uprava preuzme potpunu odgovornost i da se više ne ide na izbore za gradske opštine.

- Postoje dva puta - ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti, da se menja Statut grada Beograda i Zakon, što ne zavisi samo od Beograda, nego i od republičke vlasti. Dakle, da se vrati ono što je nekada bilo, ali ne pre nekoliko godina, nego pre 20-30 godina - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, drugi put je da se potpuno menjaju Statut grada Beograda i ovlašćenja i da 10 gradskih opština postanu administrativne jedinice i potpunu odgovornost preuzme gradska uprava i da se onda više ne ide na izbore za gradske opštine.

Šapić je kazao da je "i za jedno i za drugo", da je izbor između ta dva puta stvar odluke, ali da nije za današnje stanje.

Bonus video Espreso Twitter: Milan Damjanović

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.