JEREMIĆ: Kultura u Beogradu u povlačenju pred talasom primitivizma
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: Fonet/Marija Oković

za kulturu

JEREMIĆ: Kultura u Beogradu u povlačenju pred talasom primitivizma

"Beograd je danas jedina prestonica u Evropi bez opere, a Novi Beograd najveća opština u Evropi bez pozorišta" podsetio je Vuk Jeremić

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je kultura u Beogradu u povlačenju pred talasom primitivizma i provincijalnog duha koji nikada nije vladao u prestonici.

"Beograd je danas jedina prestonica u Evropi bez opere, a Novi Beograd najveća opština u Evropi bez pozorišta. To će se 4. marta i beogradskih izbora promeniti. Beograd će dobiti operu, a Novi Beograd će dobiti pozorište", rekao je Jeremić u razgovoru sa Beograđanima na Kalemegdanu. Kako je prenela informativana službe Narodne stranke, Jeremić je naveo da je kultura u Beogradu "sakrivena iza silikona, tetovaža i nakaradne estetike Beograda na vodi i pevajućih fontana". Predsednik Narodne stranke je istakao da će, po uspostavljanju nove vlasti, na Kalemegdanu biti ateljei, galerije i novi amfiteatar za letnju scenu. "Konačno ćemo, prvo u Beogradu, a kasnije i u celoj Srbiji, rešiti status slobodnih umetnika, ljudi koji su glavni nosioci kulture i oni koji rađaju nove ideje i novu inspiraciju u borbi za čuvanje jezika, kulture i nacionalnog identiteta, koji mora biti prioritet svima u 21. veku", rekao je Jeremić.

Bonus video:

KURIR NA LICU MESTA PUCNJAVA U BEOGRADU: Mladić ranjen u obe noge! U teškom stanju prebačen u Urgentni centar!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.