PSG osuđuje napad na Marka Bastaća
Pokret Saše Jankovića među prvima je reagovao na napad na Bastaća, Foto: Fonet

reakcija na nasilje

PSG osuđuje napad na Marka Bastaća

- Konstantna vređanja, pretnje i napadi na političke neistomišljenike više nisu rezervisani samo za medijski prostor, već sve češće prerastaju u fizičke napade i ugrožavanje lične bezbednosti - ocenili su iz PSG

Objavljeno:

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas fizički napad na nosioca izborne liste "Šta radite bre" Marka Bastaća i upozorio da je režim Aleksandra Vučića umesto vladavine prava i ljudske bezbednosti u Srbiji ustoličio nasilje kao najviši zakon i argument.

- Konstantna vređanja, pretnje i napadi na političke neistomišljenike više nisu rezervisani samo za medijski prostor, već sve češće prerastaju u fizičke napade i ugrožavanje lične bezbednosti - ocenili su iz PSG. Kako je u saopštenju navedeno, za predstavnike vlasti izborni proces je bukvalno borba sa neprijateljem, "verovatno jer znaju šta su ljudima radili i rade i plaše se uspostavljanja institucija i odgovornosti za svoja dela".

PSG poziva sve građane da ostanu smireni, da ne odgovaraju na provokacije i da 4. marta hrabro iskažu svoje mišljenje i glasaju za Beograd u kome se takvi napadi više neće dešavati. Napad na Bastaća osudila je u Republikanska stranka ocenjujući da se napadom u samom centru grada stvara "atmosferu straha" u kome se građani osećaju nebezbednima, što je još jedan dokaz o zabrani kritičkog mišljenja i govora u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.