JOVANOVIĆ: Ne dolazi u obzir bilo kakva saradnja sa aktuelnom vlašću! Sa opozicijom smo spremni za pregovore!
Miloš Jovanović - kandidat DSS za gradonačelnika Beograda, Foto: Fonet/Marija Oković

Izbori u Beogradu 2018.

JOVANOVIĆ: Ne dolazi u obzir bilo kakva saradnja sa aktuelnom vlašću! Sa opozicijom smo spremni za pregovore!

On je izbornu kampanju ocenio kao "fascinantno lošu" i dodao da nije čuo nijednu ozbiljniju ideju, konkretnu viziju razvoja grada, a da je čuo mnogo "opštih mesta"

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat te partije za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je da je DSS spremna da razgovara sa svima iz opozicije o koaliciji posleizbora za Skupštinu Beograda 4. marta, a da su dogovori neprihvatljivi jedino s bilo kojom strankom iz aktuelne vlasti.

- Znamo s kim nisu moguće. Sa aktuelnom vlašću nisu moguće, DSS je jedina stranka koja je raskinula koaliciju sa Srpskom naprednom strankom na gradskom nivou, a bićemo voljni da razgovaramo sa svim strankama opozicije, ali naravno moraće da se definiše šta je prioritet u radu gradske vlasti - rekao je Jovanović u intervjuu za agenciju Beta.

Miloš Jovanović decidirano odbija bilo kakvu moguću saradnju sa aktuelnom vlašću
Miloš Jovanović decidirano odbija bilo kakvu moguću saradnju sa aktuelnom vlašćufoto: Fonet / Aleksandar Levajković

On je rekao da veruje da će nacionalna politika SNS-a biti pogubna za ono u šta DSS veruje, dok neće imati veće probleme da sa svim ljudima iz opozicije priča o struci i viziji grada.

- Neću sa Đilasom da pričam o Kosovu i Metohiji i evropskim integracijama, s njim ću da pričam o tome hoćemo ovakav prevoz, hoćemo li koridor kulture, kakva socijalna pomoć i socijalna politika, šta su prioriteti, koliko novca i gde nalazimo novac, da li ćemo da reformišemo grad uvodjenjem novih opština - rekao je Jovanović.

Miloš Jovanović ističe da je moguć razgovor sa svakom opozicionom strankom
Miloš Jovanović ističe da je moguć razgovor sa svakom opozicionom strankomfoto: Fonet

On je izbornu kampanju ocenio kao "fascinantno lošu" i dodao da nije čuo nijednu ozbiljniju ideju, konkretnu viziju razvoja grada, a da je čuo mnogo "opštih mesta".

Jovanović je dodao da je kampanja bila niskog intenziteta, bez debata i da je paradoksalno da u njoj učestvuje predsednik Srbije, što je prema njegovoj oceni "apsolutno neprimereno".

Miloš Jovanović traži da se posebna pažnja obrati na sklapanje ugovora sa firmama koje izvode građevinske radove
Miloš Jovanović traži da se posebna pažnja obrati na sklapanje ugovora sa firmama koje izvode građevinske radovefoto: Fonet/Zoran Mrđa

Na pitanje o napadima pokreta Dveri, Jovanović je rekao da to nije problem DSS- i da Dveri koje preko toga pokušavaju da se "operu" od "čudne koalicije" sa Dosta je bilo. "To je politikanstvo, mi se time ne bavimo", rekao j lider DSS-a.

On je istakao da samo uvođenje decenijskih garancija kojima bi izvođači građevinskih uličnih radova garantovali najmanje 10 godina za ispravnost urađenog, mogu da spreče "korupciju koja danas postoji".

Miloš Jovanović
Miloš Jovanovićfoto: Beta

Kako je DSS saopštila, Jovanović je obišao radove na platou ispred Narodne banke na Slaviji i ocenio da je to "loše uradjen posao".

- Neophodno je uvesti decenijske garancije, jer nije dopustivo da se izvode javni radovi u Beogradu a da ploče pucaju i da sve izgleda kao da je rađeno pre 10 ili 15 godina - rekao je Jovanović, koji je i predsednik DSS-a.

On je istakao da izvođači javnih radova koji popločavaju i asfaltiraju ulice moraju da garantuju 10 godina za ispravnost radova i da o svom trošku vrše popravke ako su neophodne.

- Ovo je leglo korupcije i nije dopustivo da nešto što treba da traje pola veka, traje kod nas jedva pola godine - ocenio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.