Ne da(vi)mo Beograd: RTS doveo u pitanje predstavljanje naše izborne liste
Ne davimo Beograd imaju problem sa RTS, Foto: Promo

kampanja

Ne da(vi)mo Beograd: RTS doveo u pitanje predstavljanje naše izborne liste

Inicijativa je navela da je desetominutno predstavljanje bilo najavljeno za danas oko 18.00 i da su po prethodnom dogovoru dostavili materijal RTS-u

Objavljeno: 22:32h

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" saopštila je da je za danas najavljeno predstavljanje izborne liste "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović" na programu Radio-televizije Srbije dovedeno u pitanje jer, kako su naveli, iz uredništva RTS im je javljeno da postoji mogućnost da to bude zabranjeno zbog sadržaja materijala. Inicijativa je navela da je desetominutno predstavljanje bilo najavljeno za danas oko 18.00 i da su po prethodnom dogovoru dostavili materijal RTS-u. Umesto potvrde, elektronskom poštom stiglo obaveštenje da "program neće biti emitovan zbog povreda Člana 3. Pravila o predstavljanju kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda na RTS-u, koji govori o tome da predstavljanje ne sme uključivati uvrede, klevete, vređanje, omalovažavanje kandidata sa drugih lista ili govor mržnje".

- Uprkos tome što smo sigurni da video-materijal (Inicijative) ne sadrži nikakav uvredljiv sadržaj, iskazali smo spremnost da ga uskladimo sa sugestijama uredništva, ali jedini odgovor koji smo dobili na jasno pitanje u kojem delu, minutu ili kadru je prekršeno pravilo, bio je: Mislim da razumete o čemu se radi - navela je Inicijativa. Inicijativa je dodala da su u telefonskom razgovoru sa uredništvom ipak dobili objašnjenje da se ne radi o uvredama, već da bi "bilo bolje da se drugačije predstavimo" i da "znamo mi o čemu se radi". - O svemu ovome posedujemo dokaze. Manje od dva sata pre predviđenog emitovanja, Inicijativa 'Ne da(vi)mo Beograd' nema informacija da li će naše predstavljanje biti pušteno u programu javnog servisa - navodi se u saopštenju. Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je saopštila da "ne pristaje na takav vid cenzure i nipodaštavanja vlastima nepodobnih političkih aktera", ističući da je "javni servis dužan da obezbedi ravnopravne uslove za sve izborne liste".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.