Liste okupljene oko DS i oko Đilasa održale skup podrške optuženim studentima
Pozvali građane na glasanje, Foto: Beta

podrška mladima

Liste okupljene oko DS i oko Đilasa održale skup podrške optuženim studentima

Šutanovac je pozvao sve građane da 4. marta "oslobode Srbiju od straha"

Objavljeno:

Lista okupljena oko Demokratske stranke i lista oko Dragana Đilasa za beogradske izbore održale su danas ispred Prekršajnog suda u Beogradu skup podrške članovima pokreta Protiv diktature, koji su optuženi za navodno organizovanje protesta posle pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Kandidat za gradonačelnika sa liste "Da oslobodimo Beograd" koju čine DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" Dragan Šutanovac je rekao novinarima da skup predstavlja podršku mladosti koja je odlučila da ostane i da se bori za Srbiju.

Skup podrške članovima pokreta Protiv diktature
Skup podrške članovima pokreta Protiv diktaturefoto: Beta

- Danas se sudi mladim ljudima koji su se drznuli da iznesu svoj stav u zemlji u kojoj se ne zna ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je rušio u Savamali, ko preplaćuje novogodišnje jelke - kazao je Šutanovac i pozvao sve građane da 4. marta "oslobode Srbiju od straha". Prva na listi "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić je ocenila da je u Srbiji pravosuđe zloupotrebljeno, kao i da je stavljeno u još podređeniji položaj nakon amandmana na novi Ustav Srbije, koje je predložilo Ministarstvo pravde. Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i kandidat na listi "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" je istakao da, ukoliko im građani ukažu poverenje na izborima, neće moći da se pitaju u Srbiji oni ljdi koji su odgovorni za to što studenti koji su tražili fer i poštene izbore idu na sud.

foto: Beta

- Ovo je sramota, ali istovremeno pokazuje da građani neće da odustanu, već da će biti sve jači - rekao je Janković. Kandidatkinja sa liste okupljene oko Dragana Đilasa Tijana Hegić, protiv koje je podneta prekršajna prijava zbog navodnog organizovanja protesta je kazala da oni neće odustati.

Bonus video:

Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.