Ponoš: Beogradski izbori velika šansa za kraj ove vlasti
Ponoš je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Foto: Dado Đilas

beogradski izbori

Ponoš: Beogradski izbori velika šansa za kraj ove vlasti

Ponoš je ministra odbrane Aleksandra Vulina nazvao "ministrom za uznemiravanje Srba i zasmejavanje Hrvata"

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da postoji velika šansa da beogradski izbori označe početak kraja vlasti oličene u predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću, koji je "toliko bahat" da je sebi dozvolio da oficira Vojske Srbije nazove barabom.

- Nije u srpskoj tradiciji da šef države oficira vojske na čijem je čelu, kako to vlast tumači, nazove barabom. To se ne radi u pristojnim državama - rekao je Ponoš.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, rekao je, povodom hapšenja kapetana Milana Vukšića, koga su na kućnoj adresi uznemiravali aktivisti SNS, da pojačana agresija vlasti zaslužuje "narodni bunt" i da je akcija Narodne stranke "Zalupi vrata SNS-u" naišla na veliko odobravanje građana.

Ponoš je ministra odbrane Aleksandra Vulina nazvao "ministrom za uznemiravanje Srba i zasmejavanje Hrvata", i dodao da postavljanje takvog čoveka na tako odgovornu funkciju pokazuje neodgovoran odnos prema mnogo važnim stvarima u državi. - Vlast pokazuje i nervozu pričama o snimanju vojnih objekata, čije satelitske snimke svako može da vidi na internetu. Scenario je sličan navodnom državnom udaru u Crnoj Gori, a i scenarista je isti - rekao je Ponoš. Ponoš je istakao da je ključno da se ljudi oslobode straha i glasaju slobodno.

- Stvar je jasna i pitanje je samo da li će na izbore izaći više od 800.000 birača i da učinimo taj iskorak i promenimo vlast prvo u Beogradu, a potom i u celoj Srbiji - rekao je potpredsednik Narodne stranke. Ponoš je ocenio da aktuelna vlast neće otići kao cenjena i voljena, nego uz neku varijaciju povika "Gotov je".

Bonus video:

Anita Mitić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.