NDB: Podržavamo udruženja sindikata penzionera i penzionisanih vojnih lica!
INICIJATIVA NE DAVIMO BEOGRAD, Foto: Dragan Kadić

saopštenje!

NDB: Podržavamo udruženja sindikata penzionera i penzionisanih vojnih lica!

Incijativa dodaje da Vlada starijim sugrađanima nezakonito i nepravedno umanjila penzije...

Objavljeno:

Inicijativa "Ne davimo Beograd" podržala je zahteve Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženja penzionisanih vojnih lica Srbije i njihovu borbu za pristojan život u trećem dobu.

"Bahati nasilnici na vlasti nas lažu da nema novca za penzije, zdravstvo i socijalnu pomoć, i da smo mi građani krivi za takvu situaciju, dok uništavaju naše institucije u svojoj gramzivosti da javno pretvore u privatno i da zakon podrede njihovoj sebičnoj volji i profitu", navodi Inicijativa.

Incijativa dodaje da Vlada starijim sugradjanima nezakonito i nepravedno umanjila penzije, i da ih dodatno ponižava naredjujući Ustavnom sudu da ne reaguje na njihovu inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija iz 2016. Nasuprot njima, Inicijativa koja će na izborima učestvovati sa listom Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, žuta patka, Čiji grad, Naš grad? Ksenija Radovanović, zalaže se za pravedan, solidaran i zakoniti grad u kojem je dostojanstven život zagarantovan svim našim sugrađanima. "I zato ćemo omogućiti gradjanima da odlučuju o razvoju grada, oživeti mesne zajednice, a prostore u vlasništvu grada vratiti građanima: za penzionerske i omladinske klubove, biblioteke, vrtiće i domove zdravlja", navodi Incijativa.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.