Mali: Beograd prestonica turizma u ovom delu Evrope
Siniša Mali tvrdi da je Beograd prestonica turizma u ovom delu Evrope, Foto: Fonet

TURIZAM U BEOGRADU CVETA

Mali: Beograd prestonica turizma u ovom delu Evrope

Mali je naznačio da kroz turizam na najbolji način promovišemo grad i zemlju, te da je to, uz IT najperspektivnija grana i budućost naše zemlje

Objavljeno:

Samo prošle godine Beograd je od turizma zaradio 750 miliona evra, uz više od milion gostiju i više od dva miliona noćenja, što 2017. godinu čini rekordnom do sada, poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i naveo da turizam, uz IT sektor predstavlja najperspektivniju privrednu granu.

- Želimo ove godine da prvi put naši prihodi od turizma dostignu cifru od milijardu i to je cilj koji ćemo postići, jer je trend takav da je Beograd postao prestonica turizma u ovom delu Evrope, a iz meseca u mesec imamo sve više stranih gostiju - naglasio je Mali, obraćajući se na otvaranju ovogodišnjeg Sajma turizma.

U tom smislu, naveo je, ohrabruje broj novih hotela u Beogradu, uz podatak da ih je danas 95, dok ih je, kaže, 2014. godine bilo 67.

Ukazujući da su ulaganja u hotelsku industriju uvek dugoročna, što znači da investitori veruju u bolju perspektivu Beograda i Srbije, Mali je rekao da će sledeće nedelje biti otvoren hotel Hilton, te podsetio da se grade W i Sent ridžis hotel.

Kako je dodao, uvođenje direktnog leta do Pekinga, a prethodno i do Njujorka, doprinelo je tome da Beograd postane stub regiona.

Naveo je da Beograd, takođe, ima potencijal u nautičkom turizmu, te da sve veći broj brodova pristaje u Luku Beograd.

- Sve nam to daje za pravo da budemo optimisti - podvukao je gradonačelnik.

Kad je reč o obogaćivanju turističke ponude u Beogradu, Mali je podsetio da je u planu izgradnja gondola od Kalemegdana do Ušća, gde će biti postavljen panoramski točak, uz nastavak sređivanja fasada, pešačke zone.

Mali je naznačio da kroz turizam na najbolji način promovišemo grad i zemlju, te da je to, uz IT najperspektivnija grana i budućost naše zemlje.

Bonus video OPSADNO STANJE U PODGORICI: Specijalci čuvaju američku ambasadu! PRVI SNIMCI diplomatskog predstavništva posle napada!

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.