Zelena stranka: Uvesti groblje za kućne ljubimce
Zelena stranka, Foto: http://www.zelenastranka.rs

Neodgovorno vlasništvo se zataškava

Zelena stranka: Uvesti groblje za kućne ljubimce

Neodgovorno vlasništvo se zataškava, vlasnici ne odgovaraju za nemar prema životinjama, često im ne pružaju ni osnovno, a oni koji to čine, sa druge strane, i veoma odgovorno brinu o njima, često su sprečeni da sa svojim ljubimcima ostvare osnovna prava.

Objavljeno:

Zelena stranka istakla je danas inicijativu za uvođenje ombudsmana, kao i gradskog groblja i gradske plaže za kućne ljubimce, saopšteno je iz te stranke.

Pas bira broj 16
Pas bira broj 16foto: http://www.zelenastranka.rs

Zelena stranka, pozivajući se na zvaničan podatak da u Beogradu ima više od 600.000 pasa, kao i veliki broj drugih kućnih ljubimaca koje Beograđani neguju i drže, smatra da je pitanje odgovornog vlasništva i bolje regulative u toj oblasti od vitalnog značaja i za vlasnike, nevlasnike, kao i za ljubimce.

"Neodgovorno vlasništvo se zataškava, vlasnici ne odgovaraju za nemar prema životinjama, često im ne pružaju ni osnovno, a oni koji to čine, sa druge strane, i veoma odgovorno brinu o njima, često su sprečeni da sa svojim ljubimcima ostvare osnovna prava. Groblje za kućne ljubimce je nešto što u 21. veku postoji u svim metropolama i ne bi trebalo da se dovodi u pitanje u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Kako je dodao potpredsednik Zelene stranke Saša Mihajlović ispred Skupštine grada, plaže za kućne ljubimce su pitanje dobrobiti životinja u letnjim mesecima i sve to su važne tačke programa Zelene stranke.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.