Upravni sud odbio i odbacio žalbe pokreta Dosta je bilo
Foto: http://dostajebilo.rs

Dosta je bilo žalbi

Upravni sud odbio i odbacio žalbe pokreta Dosta je bilo

"Dosta je bilo" se žalio jer smatra da lista "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad'', koja ima za cilj da "birače dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu".

Objavljeno:

Upravni sud odbacio je žalbu predsednika Pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića na rešenje Gradske izborne komisije (GIK) kojim je kao neosnovan odbijen njegov prigovor o proglašenju izborne liste ''Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad''.

Žalbe dvojice birača, podnete iz istih razloga, sud je odbio kao neosnovane.

U obrazloženju odluke objavljene na svom sajtu, Upravni sud je ukazao da Radulović, kao predsednik poslaničke grupe "Dosta je bilo" u Narodnoj skupštini Srbije, nije ovlašćen za podnošenje žalbe, shodno Zakonu o lokalnim izborima.

Upravni sud podseća da je Zakonom o lokalnim izborima propisano da pravo na izjavljivanje žalbe Upravnom sudu protiv rešenja izborne komisije ima svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata, što, kako dodaje, znači da kao predsednik poslaničke grupe Radulović ne spada u krug ovlašćenih lica.

Isti sud je takodje odbio kao neosnovane žalbe M.V. i G.V. podnete protiv istog rešenja GIK-a.

"Dosta je bilo" se žalio jer smatra da lista "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad'', koja ima za cilj da "birače dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za D JB, glasaju za lažnu listu".

U žalbi se podseća da nosilac te liste ima isto prezime i šef poslaničke grupe D JB i predsednik Pokreta Saša Radulović.

U obrazloženju svoje odluke Upravni sud je naveo da su neosnovani navodi žalbe, a koji se odnose na mogućnost dovođenja birača u zabludu u pogledu identiteta podnosioca izborne liste.

BONUS VIDEO:

Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.