Đilas: Sagradićemo još jednu školu i dva obdaništa u naselju Stepa Stepanović (FOTO)
U razgovoru sa građanima, Foto: Beta

u razgovoru sa građanima

Đilas: Sagradićemo još jednu školu i dva obdaništa u naselju Stepa Stepanović (FOTO)

Dragan Đilas je rekao da aktuelna vlast nije ništa učinila da se naselje razvije onako kako je bilo predviđeno

Objavljeno:

Kandidat za gradonačelnika liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas i predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković obišli su naselje "Stepa Stepanović" i razgovarali sa građanima o problemima u vezi škole, vrtića, doma zdravlja i linije gradskog prevoza. Kako je saopštio Đilasov izborni štab, građani su istakli da je aktuelna vlast promenila zoniranje i stavila naselje "Stepa Stepanović" u drugu zonu gradskog saobraćaja, iako su mnogo udaljenija mesta u prvoj zoni, što znači da stanovnici ovog naselja plaćaju mnogo veću cenu karte gradskog prevoza.

Dodaje se da su se građani žalili i da se naselje ne čisti redovno, zelene površine na obodima naselja su zarasle u korov, pa moraju sami da doplaćuju čišćenje.

Kada je Đilas bio gradonačelnik otvoren je vrtić za 100 dece 'Leptirić
Kada je Đilas bio gradonačelnik otvoren je vrtić za 100 dece "Leptirić" foto: Beta

Dragan Đilas je rekao da aktuelna vlast nije ništa učinila da se naselje razvije onako kako je bilo predviđeno. On je rekao da je napravio grešku kada je rekao da ova vlast nije napravila nijednu školu, jer je, kako je rekao, čovek koji priznaje svoje greške, dodajući da su napravili školu u ovom naselju po projektu koji je napravljen u vreme njegovog mandata. Podsetio je i da je u novembru 2013, u vreme kada je on bio gradonačelnik, otvoren i vrtić za 100 dece "Leptirić", tako što je uzet prostor od Građevinske direkcije Srbije koji je tada potpuno opremljen. - Tada je bila projekcija da je neophodno izgraditi tri obdaništa, dve osnovne škole i Dom zdravlja. Za naselje 'Stepa Stepanović' neophodno je napraviti još jednu školu, što je minimum, napraviti još dva obdaništa i napraviti izlaz na ostale saobraćajnice. Mi smo već jednu školu sagradili za 100 dana na Bežanijskoj kosi, dakle, za školu treba nekoliko meseci, za obdanište isto toliko, i mislim da je realan rok godinu i po dana od promene vlasti da se napravi sve što je ovom naselju potrebno - rekao je Đilas.

Bonus video:

Anita Mitić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.