Šešelj: Umesto Đinđiću, spomenik Slobodanu Miloševiću!
Nosilac liste Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj, Foto: Filip Plavčić

nije promenio mišljenje

Šešelj: Umesto Đinđiću, spomenik Slobodanu Miloševiću!

- Spomenik treba da podignemo Slobodanu Miloševiću koji je u Hagu poginuo braneći srpske nacionalne interese, a Zoran Đinđić, kao izdajnik, isporučio je Miloševića u Hag, i to ga je isporučio na najveći srpski nacionalni praznik Vidovdan, istakao je Šešelj

Objavljeno:

Nosilac liste Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su danas akademsku četvrt Beograda i sa Studentskog trga podsetili sugrađane na zaboravljenu srpsku reč – čast:

„Mi srpski radikali borićemo se žestoko, vatreno, ogorčeno protiv donošenja odluke da se Zoranu Đinđiću podiže spomenik. Zoran Đinđić to ni po čemu nije zaslužio. Jeste on ubijen u jeku svog mandata, ali ubili su ga isti oni koji su ga i doveli na vlast. On kao mafijaš ne zaslužuje nikakav spomenik,“ odlučno je ponovio svoj davno izrečeni stav dr Šešelj.

„Spomenik treba da podignemo Slobodanu Miloševiću koji je u Hagu poginuo braneći srpske nacionalne interese, a Zoran Đinđić, kao izdajnik, isporučio je Miloševića u Hag, i to ga je isporučio na najveći srpski nacionalni praznik Vidovdan. Imamo mi Srbi kome da podižemo spomenike: imamo i mnogo književnika i drugih istaknutih intelektualaca. Ovde u Studentskom parku, na Studentskom trgu pred zgradom Univerziteta trebalo bi podići spomenike i Dobrici Ćosiću, i Antoniju Isakoviću, i Mladenu Markovu, i Danku Popoviću i mnogim drugima zbog njihovog književnog dela, a ne zbog njihove političke orijentacije. Oni to zaslužuju svojim književnim delom. Treba podići spomenik Milutinu Milankoviću, Mihailu Petroviću, Josifu Pančiću i mnogim drugim istaknutim Srbima koji to zaslužuju,“ poručio je na kraju posete akademskoj četvrti lider radikala i posebno istakao:

- Spomenik Đinđiću ni po koju cenu! Podignimo spomenike srpskim velikanima koji zaslužuju narodno priznanje!

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.