DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Osnovaćemo Savet za kulturu Beograda!
Dragan Šutanovac, Foto: Fonet

Predstavio program!

DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Osnovaćemo Savet za kulturu Beograda!

Dragan Šutanovac rekao je da nije reč samo o predizbornom programu i obećanjima, već o svojevrsnoj viziji razvoja Beograda.

Objavljeno:

Izborna lista "Da oslobodimo Beograd" predstavila je danas program za predstojeće lokalneizbore u Beogradu koji, između ostalog, predviđa profesionalizaciju rada gradske uprave, javnost rada, odlučivanja i trošenja budžetskih sredstava i znatno veću brigu o ekološkim pitanjima stanovnika glavnog grada Srbije. Na skupu u Ustanovi kulture "Parobrod", predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da nije reč samo o predizbornom programu i obećanjima, već o svojevrsnoj viziji razvoja Beograda. On je naveo da će, ukoliko ta lista posle izbora bude u prilici da učestvuje u vlasti, osim obrazovanja velika pažnja biti posvećena pitanjima kulture i da će biti povećana izdvajanja za tu oblast, biti osnovan Savet za kulturu Beograda a februar biti proglašen za mesec kulture u kojem će ulaz u sva pozorišta, muzeje i kulturne ustanove biti slobodan, čime će se omogućiti pristup kulturnim sadržajima i onim gradjanima koji ne mogu to sebi da priušte u ovom momentu. Šutanovac je ocenio da Beograd u ovom trenutku nije grad solidarnosti, što mora da se promeni, i dodao da je neophodno posebnu pažnju posvetiti i povećanju energetske efikasnosti, razvoju malih i srednjih preduzeća, jeftinijoj stanogradnji i digitalizaciji ne samo javne uprave, već i obrazovanja i katastra. - Moramo da uredimo naš grad da bude poput modernih i savremenih gradova u svetu, jer on to sada nažalost nije - rekao je Šutanovac i naveo da je ta ideja kao koncept suprotna ideji po kojoj Beograd treba da bude samo grad jeftinog provoda i zabave.

Kandidat za odbornika iz Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je da će, u slučaju da gradjani poklone poverenje toj koaliciji, svi ljudi na posao u gradsku upravu, dolaziti preko konkursa, na osnovu svojih znanja i veština, da će građani imati besplatnu pravnu pomoć a da će biti obustavljeni svi pogrešni, nerealni i koruptivni gradski projekti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.