DSS predao Vučiću Apel za odbranu Kosova i Metohije
Miloš Jovanović, Foto: Fonet

10 godina od jednostranog priznanja nezavisnosti

DSS predao Vučiću Apel za odbranu Kosova i Metohije

Jovanović je novinarima, uoči predaje Apela u zgradi Predsedništva, rekao da je Apel u skladu sa Ustavom i da predstavlja poziv vlastima da ne predaju tu pokrajinu i da se i dalje bore za Kosovo i Metohiju.

Objavljeno:

Članovi Demokratske stranke Srbije i predsednik te stranke Miloš Jovanović predali su danas "Apel za odbranu Kosova i Metohije" predsedniku Srbije.

Jovanović je novinarima, uoči predaje Apela u zgradi Predsedništva, rekao da je Apel u skladu sa Ustavom i da predstavlja poziv vlastima da ne predaju tu pokrajinu i da se i dalje bore za Kosovo i Metohiju. - Svakom predajom bismo ugrozili budućnost i destabilizovali ovaj region -rekao je Jovanović i dodao da svaka predaja Kosova vodi goroj, a ne boljoj budućnosti. On je dodao da DSS ne želi da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu koji se vodi u intitucijama u Srbiji, jer taj dijalog smatra farsom. Jovanović je dodao da se Aleksandar Vučić, kada je postajao predsednik Srbije zakleo "na Jevandjelju da će braniti Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju kao sastavni deo države". - Nekoliko puta je javno rekao da bi Kosovo moglo da udje u UN ako Srbija nečim bude zadovoljna, drugim rečima on je nama pokazao da je za njega članstvo Kosova u UN pojmljiva stvar. Kao reakcija na te njegove rečenice je nastao ovaj Apel. Ovo je podsećanje na datu reč - rekao je Jovanović.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković rekao je da DSS želi razgovor sa predsednikom. - Želimo da ga pitamo da li je tačno da planira da podeli Kosovo. Ako podeli Kosovo i uzme samo četiri opštine ostaviće više od 70.000 gradjana Srbije u sastavu samoproglašene republike Kosovo i u budućnosti Velike Albanije - rekao je Ković i dodao da ako pristane na podelu Kosova vlast može da destabilizuje ceo region i ugrozi budućnost Makedonije, Crne Gore, pa čak i Grčke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.