Antić: Zadržaćemo mlade u Srbiji ako razvijemo IT sektor
Antić o IT sektoru, Foto: Marina Lopicic

razvoj it-a

Antić: Zadržaćemo mlade u Srbiji ako razvijemo IT sektor

Dinamičan razvoj IT sektora nameće kao neminovnost jačanje obrazovnog procesa, pre svega u ovoj oblasti.

Objavljeno:

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Ivica Dačić SPS-a JS Dragan Marković Palma, Aleksandar Antić razgovarao sa mladima o razvoju Internet tehnološkog sektora i ocenio da razvoj IT sektora može zadržati mlade u Srbiji. "Dinamičan razvoj IT sektora nameće kao neminovnost jačanje obrazovnog procesa, pre svega u ovoj oblasti.

Mladi i obrazovani ljudi mogu da ostanu u Beogradu i Srbiji samo ako im ponudimo perspektivu zapošljavanja, bilo kroz pomoć u pokretanju sopstvenog biznisa, bilo kroz sistem olakšica i stimulansa", rekao je Aleksandar Antić.

Dobar primer je, kako je ocenio, uspešan rad Tehnološkog parka na Zvezdari koji je privukao veliki broj novih kompanija i zaposlio značajan broj visokoobrazovanih mladih ljudi, a dodao je da će prioritet biti realizovanje projekta razvoja tehnološkog parka u Borči sa kineskim partnerima.

"Samo aktivnim pristupom možemo zadržati mlade i obrazovane ljude da ostanu u svojoj zemlji i da svojim talentom doprinesu stvaranju Beograda kao IT centra budućnosti u ovom delu Evrope", poručio je Antić.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.