Goran Vesić: Uskoro izgradnja fekalne i kišne kanalizacije u delu Resnika
Goran Vesić, Foto: Fonet

Beogradski izbori 2018.

Goran Vesić: Uskoro izgradnja fekalne i kišne kanalizacije u delu Resnika

Tokom razgovora bilo je pitanja u vezi sa vodomerima, uređenjem parka, postavljenju kontejnera...

Objavljeno:

Radovi na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u delu rakovičkog naselja Resnik, u ulicama Uroševačka, Dragoslava Petrovića i Jelezovačkoj, najverovatnije će početi krajem aprila, najavljeno je danas u razgovoru kandidata za gradskog odbornika sa liste Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" Gorana Vesića sa građanima u Jelezovačkoj ulici.

Kako je rečeno, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine, nakon čega će te ulice biti i asfaltirane.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Rakovica, Vesić je naveo da je izgrađeno tri kilometra vodovoda, devet kilometara kanalizacije i asfaltirano 43 kilometara puteva.

- Izgradili smo novi Dom zdravlja na Labudovom brdu, a u narednom periodu ćemo izgraditi predškolsku ustanovu pored Doma zdravlja. Završili smo izgradnju prve faze kanalizacione mreže u naselju Sunčani breg, u narednom periodu ćemo izgraditi i drugu fazu, a trenutno se radi kanalizacija u Ljubiše Jelenkovića i Miška Kranjca - naveo je on.

Sanirano je i izgrađeno osam dečjih igrališta, šest terena na otvorenom, pet sportskih terena, dva parka za pse i jedan plato, rekao je on i dodao da je uveden video nadzor u svim osnovnim školama, koji je povezan sa policijskom stanicom u Rakovici.

Vesić je, između ostalog, pomenuo da je otvoren Kapitol park, kao i da je donet program gasifikacije celokupne teritorije opštine Rakovica koja obuhvata 150 kilometara distributivne mreže.

Tokom razgovora bilo je pitanja u vezi sa vodomerima, uređenjem parka, postavljenju kontejnera...

Jedan od građana je pitao kako da se reši problem oko uvođenja parnog grejanja budući da deo stanara hoće da se to uradi, a deo je protiv.

Vesić mu je odgovorio da je upravo iz tog razloga donet novi Zakon o stanovanju po kome se, kako je obrazložio, sve odluke donose većinom i ono što se donese važi za sve.

- Po novom zakonu odluke mnogo lakše mogu da se donose. To je jedan od razloga što smo doneli novi zakon, da bismo, između ostalog, rešavali situacije u kojima nekoliko stanara blokira odluku koja je dobra za sve - dodao je Vesić.

Osim njega, na pitanja građana su odgovarali i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.