Vesić: Izgradićemo metro, SNS ispunjava obećanja
Foto: Fonet

Beogradski izbori 2018.

Vesić: Izgradićemo metro, SNS ispunjava obećanja

Vesić je gostujući na TV Pink kazao da je razlika između naprednjaka i drugih što oni obećanja ispunjavaju

Objavljeno:

Metro nije samo beogradski već i nacionalni projekat, važan za čitavu Srbiju jer će podići građevinsku industriju čitave zemlje, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Metro je decenijski beogradski san, kao što je bilo spuštanje Beograda na reke, uređenje centra grada, pešačke, zone, uređenje Prokopa što je obećavano desetinama godina i nije bilo gradske vlasti koja to nije pokušavala da reši, rekao je Vesić i dodao da će izgradnja beogradskog metroa početi 2020. godine.

Vesić je gostujući na TV Pink kazao da je razlika između naprednjaka i drugih što oni obećanja ispunjavaju.

On je istakao da se to može videti na primeru Beograda na vodi kada su se pre četiri godine smejali Aleksandru Vučiću kada je govorio da će se izgraditi ovaj projekat.

- Ne samo da smo uspeli da očistimo preko sto hektara najboljeg zemljišta na teritoriji grada već tamo niču zgrade. Uspeli smo da ostvarimo jedan od snova Beograđana koji postoji još od kneza Miloša, spuštanje Beograda na reke- rekao je Vesić.

On je podsetio da će izgradnja beogradskog metroa početi 2020. godine, a prva linija krenuti krajem 2021. godine.

- Do tada radimo studiju opravdanosti, za šta je rok devet meseci. Posle toga se radi studija izvodljivosti sa idejnim projektom i projektom za građevinsku dozvolu. Kada to bude završeno raspisaćemo tender, izabrati izvođača i početi da gradimo metro. To je realan plan - istakao je Vesić.

Prva faza izgradnje metroa će, kaže koštati između 1,8 i 2,2 milijarde evra.

- Nije moguće izgraditi metro bez saradnje Vlade Republike Srbije,

predsednika Republike i Grada Beograda. Metro nije samo beogradski projekat, to je nacionalni projekat važan za cčtavu Srbiju jer će podići građevinsku industriju čitave zemlje - istakao je Vesić.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.