DVERI: Najoštrija osuda hapšenja pripadnika Vojske Srbije
Predsednik Dveri Boško Obradović, Foto: Beta

žestoka kritika

DVERI: Najoštrija osuda hapšenja pripadnika Vojske Srbije

Srpski pokret Dveri najoštrije je večeras osudio hapšenje oficira i upitao da li je to pokušaj zastrašivanja pripadnika Vojske Srbije i najava šta će se zapravo dešavati sa svima koji ne podržavaju politiku Srpske napredne stranke

Objavljeno:

Narodni poslanik Dveri Zoran Radojičić je u pisanoj izjavi pitao kako će i da li će ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković reagovati kako bi zaštitili kapetana Vojske Srbije.

"Ako je tačno da je uhapšenom kapetanu VS - koji je do sada, prema tvrdnjama njegovih kolega, više puta nagrađivan i pohvaljivan zbog uspešnog izvršavanja odgovornih zadataka – određeno zadržavanje zbog njegove prirodne reakcije koja je usledila pošto je ustanovio da nepoznata lica poseduju podatke o njemu i porodici koja po zakonu ne bi smela da imaju, postavljamo pitanje ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću da li će i kako oni reagovati kako bi zaštitili kapetana V.M.?", naveo je Radojičić.

On je pitao i da li je to još jedan u nizu koraka koji predstavlja pritisak prema pripadnicima Vojske Srbije koji su članovi Vojnog sindikata Srbije, jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci.

Naveo je i da će kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije tražiti da se sazove sednica ovog Odbora na kome bi se raspravljalo o tom "skandaloznom" slučaju.

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove".

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen. Iz SNS su međutim saopštili da je oficir vređao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.