ĐURIĆ (LDP): Slogani za podsticaj rađanja su skandalozni, a država omalovažava žene
Umesto da rešava uzroke niskog nataliteta, država na ovaj način omalovažava žene, rekao je Đurić, Foto: Pixabay

POVODOM NAJAVE MINISTARSTVA

ĐURIĆ (LDP): Slogani za podsticaj rađanja su skandalozni, a država omalovažava žene

Kandidati LDP protestovali su ispred Ministarstva kako bi ministru Vladanu Vukosavljeviću i ministarki Slavici Đukić Dejanović poručili da "stoje uz žene i njihovo pravo na izbor"

Objavljeno: 19:17h

Kandidat Liberalno-demokratske partije na beogradskim izborima Ivan Đurić izjavio je danas da je konkurs za slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje, a koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, skandalozan i da se na taj način šalje poruka da je jedina uloga žena da rađaju i da nisu ravnopravne članice društva u Srbiji.

"Država, naveo je on, umesto da se bavi uzrocima niskog nataliteta i sistemskim rešavanjem problema, uređivanjem zdravstva i jačanjem ekonomije, raspisuje konkurs za besmislene, uvredljive i mizogine slogane. Umesto da rešava uzroke niskog nataliteta, država na ovaj način omalovažava žene", rekao je Đurić, a navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kandidati LDP protestovali su ispred Ministarstva kako bi ministru Vladanu Vukosavljeviću i ministarki bez portfelja zaduženoj za demografiju i populacionu politiku Slavici Đukić Dejanović poručili da "stoje uz žene i njihovo pravo na izbor".

On je dodao da je na inicijativu LDP 2008. godine vantelesna oplodnja počela da se finansira i da se to sada proširilo na celu Srbiju, da danas LDP insistira da se "ukine diskriminacija u ostvarivanju tog prava, kako bi se i ženama koje nisu u formalnoj bračnoj zajednici omogućila vantelesna oplodnja".

"Grad Beograd treba da finansira još jedan dodatni pokušaj vantelesne oplodnje i da obezbedi beskamatne pozajmice za sve naredne pokušaje. Želimo iste uslove za bračne parove, vanbračne zajednice, ali i hrabre žene koje se odluče da pokušaju same. LDP se zalaže i za ukidanje svih birokratskih i nemedicinskih kriterijuma", naveo je Đurić.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.