TS: Na naslovnim stranicama dnevnih listova najzastupljenija lista oko SNS-a
Lista SNS najzastupljenija u medijima, Foto: Fonet

beogradski izbori

TS: Na naslovnim stranicama dnevnih listova najzastupljenija lista oko SNS-a

TS je analizirala naslovne stranice devet dnevnih listova

Objavljeno: 13.02.2018. 12:02h

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" bila je ubedljivo najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevnih listova u prve četiri nedelje kampanje za beogradske izbore, a njeni kandidati i lider SNS-a bili su u gotovo 90 odsto slučajeva prikazani u pozitivnom kontekstu, pokazuje analiza Transparentnosti Srbija.

TS je analizirala naslovne stranice devet dnevnih listova koji izlaze u Beogradu - 24 sata, Alo, Blic, Danas, Informer, Kurir, Novosti, Politika i Srpski telegraf u periodu od 15. januara do 11. februara.Prema analizi TS, Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Goran Vesić i drugi kandidati sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" (ukupno 13), kao i SNS, imali su 171 pojavljivanje na naslovnim stranicama. Od toga 149 u pozitivnom kontekstu (87 odsto), sedam u neutralnom (4 odsto) i 15 u negativnom (devet odsto), i to svih 15 u listu "Danas".

Drugi po broju pojavljivanja su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković, sa ukupno 68, uglavnom u negativnom kontekstu.

Od 68 naslovnica na koje su se "probili", u pozitivnom svetlu Djilas, Jeremić i Janković predstavljeni su u 24 slučaja, u neutralnom u 6, a u negativnom u 38. Gotovo sva negativna (37 od 38) su u tabloidima.Lista okupljena oko DS "Da oslobodimo Beograd" ima 24 pojavljivanja (17 pozitivnih, 5 neutralnih i 2 negativna), lista Ivica Dačić 23 (17 pozitivnih i šest negativnih), lista Dosta je bilo i Dveri 20 (13 u pozitivnom kontekstu, dva u neutralnom i pet u negativnom) i Aleksandar Šapić 16 (četiri u pozitivnom, pet u neutralnom i sedam u negativnom kontekstu).

Ostali imaju manje od 10 pojavljivanja.

List "Danas" imao je najraznovrsniju ponudu u četiri nedelje - predstavljeni su imenom ili slikom predstavnici 13 lista (od toga dve koje još nisu podnete - Luka Maksimović i LDP).

Bonus video:

Aleksandar Šapić, intervju

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media