VESIĆ U NASELJU RALJA: U budžetu sada ima više novca za rešavanje infrastrukturnih problema
Kanalizacija je najveći problem u Ralji, Foto: Fonet/Ilustracija

trećina grada nema kanalizaciju

VESIĆ U NASELJU RALJA: U budžetu sada ima više novca za rešavanje infrastrukturnih problema

Navodeći da je kanalizacija najveći problem u Ralji, Vesić je napomenuo da će to biti sledeći veliki projekat u tom naselju

Objavljeno:

Kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić, obišao je danas naselje Ralja u opštini Sopot, gde je meštanima poručio da u budžetu sada ima više novca za rešavanje infrastrukturnih problema.

"Imamo suficit i u gradskom i u republičkom budžetu. Nemamo para da rešimo sve probleme i lagao bih vas kad bih rekao da za godinu ili dve možemo da rešimo sve probleme koji postoje u Beogradu, ali imamo para da planiramo rešavanje problema i da otvoreno kažemo kad ćemo šta da radimo", rekao je Vesić na tribini u MZ Ralja.

Navodeći da je kanalizacija najveći problem u Ralji, Vesić je napomenuo da će to biti sledeći veliki projekat u tom naselju.

Dodao je da je to deo plana gradske vlasti da svaka kuća na teritoriji Beograda do 2025. ima kanalizaciju.

"Sramota je da pričamo o Beogradu kao evropskom gradu 21. veka, a da trećina grada nema kanalizaciju, kao što je sada slučaj", smatra Vesić. Govoreći o vodovodu, najavio je da će u narednom periodu biti rešen i taj problem, te da će završetkom regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac i delovi Sopota biti priključeni na taj vodovod i da će dobiti gradsku vodu.

"Na taj način ćemo rešiti problem vodosnadbevanja uz izgradnju rezervoara na teritoriji Sopota", rekao je Vesić.

On je istakao da je komunikacija sa čelnim ljudima opštine Sopot dobra što je, kako je dodao, važno za rešavanje problema.

Naglasio je da je mnogo novca uloženo u putnu infrastrukturu na teritoriji te opštine, te da je urađeno sigurno 30-40 kilometara puteva.

Vesić je ponovio da je u poslednje četiri godine uloženo 350 miliona evra u razvoj prigradskih naselja, dok je od 2008. do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra.

"Uložili smo skoro četiri puta više para u prigradske opštine. Znam da problema ima ne za 350 miliona nego za 3,5 milijarde evra, ali ne postoji mesto u kome nismo bar nešto uradili", istakao je Vesić.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.