DSS: Trasa metroa nije plod stručne analize!
SAOPŠTENJE DSS-A, Foto: Fonet

saopštenje!

DSS: Trasa metroa nije plod stručne analize!

Ta stranka je ocenila da je aktuelna gradska vlast 2014. godine obećala da će prvu trasu metroa izgraditi do kraja 2017. godine i da tada nisu imali ništa protiv da ona vodi od Ustaničke do Tvorničke ulice u Zemunu..

Objavljeno:

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je izjava gradonačelnika Beograda Siniše Malog o izgradnji metroa pokazala da odluka gradskih vlasti o trasi prve linije nije plod stručne analize. "Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se "metro nigde u svetu ne gradi tamo gde su gusto naseljeni delovi grada već tamo gde postoji mogućnost razvoja i izgradnje stambeno-poslovnih prostora. Svi dosadašnji pokušaji gradonačelnika Beograda da opravda besmislenu novoizabranu trasu metroa koja ide od nigde do nigde, ovom izjavom su potpuno obesmišljeni i postalo je jasno da odluka o toj trasi nije plod stručne analize", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je ocenila da je aktuelna gradska vlast 2014. godine obećala da će prvu trasu metroa izgraditi do kraja 2017. godine i da tada nisu imali ništa protiv da ona vodi od Ustaničke do Tvorničke ulice u Zemunu. "Postavlja se pitanje zašto se odustalo od ove trase i zašto ta prva linija metroa, uprkos obećanjima gradske vlasti, nije izgradjena", naveo je DSS. DSS je, takodje, ocenio da trenutno nije vreme za izgradnju metroa, jer bi on koštao kao polovina državnog budžeta.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.