Narodna stranka: SNS da prestane da zloupotrebljava funkciju upravnika zgrada!
Foto: Beta

saopštenje!

Narodna stranka: SNS da prestane da zloupotrebljava funkciju upravnika zgrada!

Dodaje se da stranke nemaju zakonsko pravo da vrše obuku i daju materijalne podsticaje upravnicima zgrada, pa se postavlja pitanje motiva takvog postupanja

Objavljeno:

Narodna stranka upozorila je danas da Srpska napredna stranka (SNS) pokušava da zloupotrebi funkcije upravnika zgrada. "Naime, SNS u svojim stranačkim prostorijama, prema sopstvenim saopštenjima, organizuje 'obuku' za upravnike stambenih zgrada, na kojima im deli 'informatore' i 'kancelarijski materijal'. Poslednji takav slučaj zabeležen je u prostorijama SNS na Savskom vencu pre dva dana", navela je Narodna stranka u saopštenju. Dodaje se da stranke nemaju zakonsko pravo da vrše obuku i daju materijalne podsticaje upravnicima zgrada, pa se postavlja pitanje motiva takvog postupanja.

"Imajući u vidu da upravnici zgrada imaju uvid u lične podatke stanara, kao i u njihovo materijalno stanje, osnovano sumnjamo da je na delu organizovano vršenje pritiska nad gradjanima da se glasa za vladajuću koaliciju, preko instrumentalizacije upravnika zgrada", navodi se u saopštenju. Narodna stranka je ocenila da je instrumentalizacija upravnika zgrada utoliko opasnija što je na delu i masovno prijavljivanje fiktivnog prebivališta u Beogradu za građane iz unutrašnjosti. "SNS pokušava da preko 'svojih' upravnika zgrada prikrije razmere ovog kaznenog dela", navela je Narodna stranka i upozorila SNS da prekine da pretvara Srbiju u partijsku i policijsku državu. "Naglašavamo da će odgovarati sva lica koja su vršila kaznena dela poput prijave lažnog prebivališta i zloupotrebe službenog položaja", piše u saopštenju Narodne stranke.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.