VESIĆ ODGOVARA ĐILASU: Bulevar klasičan primer korupcije
Gradski menadžer Goran Vesić odgovorio je Draganu Đilasu, Foto: Filip Plavčić

beogradski izbori 2018.

VESIĆ ODGOVARA ĐILASU: Bulevar klasičan primer korupcije

Beogradski izbori biće održani 4. marta

Objavljeno:

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je večeras da mu je drago kada Dragan Đilas priča o Bulevaru kralja Aleksandra, jer je, kako kaže, taj slučaj klasičan primer zloupotrebe i korupcije zbog čega je više Đilasovih saradnika optuženo.

"Na Đilasovom tenderu pobedila je firma Balkan gradnja iako je za taj posao ponudila cenu od 1,7 milijardi dinara, odnosno za 600 miliona dinara više od firme Svitelski koja je ponudila najnižu cenu od 1,1 milijardu dinara. Izborom skuplje ponude Đilas je direktno prekršio zakon o Javnim nabavkama i Zakon o budžetskom sistemu", istakao je Vesić.

On ističe da je Đilas potpisao ugovor sa kompanijom Balkan devet dana pre nego što je završen tender što je konstatovala Državna revizorska institucija.

"Treba li da pričamo i o tome da je vrednost ugovora sa kompanijom Balkan bila 1,74 milijarde, da bi aneksom bila povećan na 1,97 milijardi", ukazao je Vesić.

On ističe i da je Đilas tako dobro uradio posao na rekonstrukciji Bulevara da je Gradska Direkcija za puteve tri godine odbijala da primi Bulevar na održavanje, jer je pronađeno 65 propusta prilikom izvođenja radova.

"Što se javnih garaža tiče, Đilas je od 2008. do 2013. godine investirao 421 milion dinara u parkirališta, a mi smo za period 2014-2017. godine investirali 1,5 milijardi dinara. Garaža Obilićev venac čiju rekonstrukciju danas napada, 2014. godine bila je na osnovu izveštaja Građevinskog fakulteta proglašena nebezbednom i naložena nam je hitna sanacija objekta. Tako je Đilas brinuo o garažama i u takvom stanju ih je ostavio", objašnjava Vesić.

"Dakle, kada Đilas kaže da je radio dan i noć verovatno misli da su on o njegovi saradnici krali dan i noć, krali kao u slučaju rekonstrukcije Bulevara.

Kada lamentira nad dužinom rekonstrukcije javna garaže na Obilićevom vencu trebalo bi da kaže da ju je ostavio u takvom stanju da je mogla da se sruši da nije hitno rekonstruisana. Kada priča o Kosančićevom vencu trebalo bi da kaže da nije ni pokušao da ga rekonstruiše, niti da obnovi fasade. Tako je izgledala vlast Dragana Đilasa", zaključio je Vesić.

Dragan Djilas, kandidat za gradonačelnika liste nekoliko opozicionih stranaka rekao je ranije danas u Bulevaru kralja Aleksandra da je za vreme njegovog mandata rekonstrukcija te ulice završena za šest meseci, a da radovi na Kosančićevom vencu, koje izvodi aktuelna gradska vlast, kasne šest meseci.

Djilas je rekao i da je prethodna gradska vlast, na čijem je čelu bio, gradila škole za 100 dana, a da je aktuelnoj gradskoj vlasti samo za rekonstrukciju garaže potrebno i po godinu dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.