Vojislav Šešelj: Ukinuti finansiranje nevladinih organizacija i medija koji rade protiv srpskog naroda
Šešelj o finansiranju nevladinih organizacija, Foto: Fonet

PREDLOG

Vojislav Šešelj: Ukinuti finansiranje nevladinih organizacija i medija koji rade protiv srpskog naroda

Mediji treba da idu na tržište, a da se finansira samo ono što je zaista od nacionalnog ili gradskog značaja, kaže Šešelj

Objavljeno: 10:26h

Nosilac liste Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su Kalemegdan i prisutnim građanima centralnih beogradskih opština predstavili konkretan i jasan program Srpske radikalne stranke kojim se mogu obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života.

„Upravljanje Beogradom kao metropolom, kao zaista velikim gradom, ne podrazumeva samo rešavanje komunalnih problema. Beograd ima vrlo visok stepen samouprave i ima vrlo značajne funkcije u kulturnoj sferi. Ono što država i lokalna samouprava treba da finansiraju, to je dakle sračunato sa nekim nacionalnim interesom: da se podstaknu domaći dramski pisci, da se motivišu režiseri da režiraju domaće drame: i starih i novih autora – a da sve to ima jednu patriotsku poruku, jer ono što ima patriotsku poruku treba država da finansira, a ono što nema, nek prepusti tržištu,“ rekao je dr Šešelj i dodao:

„Drugo, mi bismo ukinuli finansiranje svih tih nevladinih organizacija koje deluju protiv Srbije i srpskog naroda i ukinuli bismo finansiranje medija koji su u antisrpskoj funkciji. Mediji treba da idu na tržište, a da se finansira samo ono što je zaista od nacionalnog ili gradskog značaja. A sve ostalo, kako se ko snađe na tržištu,“ kategoričan je dr Šešelj.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.