ŽUTA PATKICA U KORAKSOVIM KARIKATURAMA: Ne da(vi)mo Beograd pozvali na originalnu izložbu (FOTO)
Foto: Corax

čuvena patka

ŽUTA PATKICA U KORAKSOVIM KARIKATURAMA: Ne da(vi)mo Beograd pozvali na originalnu izložbu (FOTO)

"Koraks na britak i jednostavan način ukazuje na stravične posledice vladajuće politike po naše institucije i društvo, a pritom svojim humorom otklanja strah i nama građanima i građankama daje snagu i inspiraciju za borbu za pravedno i solidarno društvo - za naš grad"

Objavljeno:

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je na otvaranje izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa, na platou ispred Skupštine grada Beograda u četvrtak, 8. februara 2018. godine u 14 časova. Izložba traje do 25. februara.

"Kada se Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zajedno sa 20.000 građana usprotivila sistemskom nasilju i rušenju u Hercegovačkoj ulici, suočila se sa stravičnim optužbama u režimskim medijima. U tim trenucima, kao mnogo puta u prošlosti, Koraksove karikature razbijale su strah i demaskirale laži, a svojom lucidnošću prokazivale pokušaje vlasti da sakrije, relativizuje ili zataška svoju odgovornost za počinjena dela" - saopštili su oni.

Delirijum
Delirijumfoto: Corax

"Koraks na britak i jednostavan način ukazuje na stravične posledice vladajuće politike po naše institucije i društvo, a pritom svojim humorom otklanja strah i nama građanima i građankama daje snagu i inspiraciju za borbu za pravedno i solidarno društvo - za naš grad" - stoji u saopštenju.

Patka
Patkafoto: Corax

BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo“ o izborima u glavnom gradu Šta nude Čačanin i Novopazarac u trci za Beograd

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.