VESIĆ O UREĐENJU CENTRA GRADA: Ostvarićemo san Beograđana
Foto: Fonet

rekonstrukcija karađorđeve

VESIĆ O UREĐENJU CENTRA GRADA: Ostvarićemo san Beograđana

"Uradićemo 20.000 metara kvadratnih ulice i postavićemo nove šine", rekao je Vesić navodeći da će preostalih 330 miliona dinara biti uloženo za uređenje tog dela savskog keja

Objavljeno:

Kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić predstavio je danas projekat uređenja Karađorđeve ulice u Beogradu i savskog priobalja, od Beton hale do Brankovog mosta, navodeći da je to novi veliki projekat vredan skoro 950 miliona dinara.

"U okviru uređenja centra grada i spuštanja Beograda na reku naš novi veliki projekat je uređenje Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, kao i uređenje savskog keja od Beton hale do Brankovog mosta", rekao je Vesić novinarima predstavljajući projekat na pristaništu kod Beton hale. Od ukupnih 950 miliona dinara, oko 620 miliona će koštati uređenje Karađordjeve ulice.

"Uradićemo 20.000 metara kvadratnih ulice i postavićemo nove šine", rekao je Vesić navodeći da će preostalih 330 miliona dinara biti uloženo za uređenje tog dela savskog keja.

Na taj način, dodao je Vesić, nastavlja se sa širenjem pešačke zone i spuštanjem grada na reku.

"Ovo su poslednji meseci u kojima možete da vidite železničku prugu koja ovde prolazi, pošto će do 31. decembra ove godine prestati saobraćaj na toj pruzi, a od sledeće godine počinje uklanjanje samih šina", pojasnio je Vesić i dodao da će prema projektima tu umesto železničkih šina biti biciklistička staza.

Podsetivši da će 25. februara biti završeni radovi na rekonstrukciji Kosančićevog venca, Vesić je rekao da će na kraju Ulice Kralja Petra biti izgrađena Gradska galerija, koja će podzemnim lagumom biti povezana sa Karađordjevom ulicom.

Vesić je rekao i da će se graditi pasarela koja će povezati Kalemegdan sa Beton halom tako da će, kako je dodao, građani od Palate Albanija moći pešice preko Kalemegdana da dođu na reku, što do sada nije bilo moguće, a što je bio san Beograđana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.