Mali: Još dva dana glasanja za projekat Da se radi i gradi po tvom
Za dva dana će biti napravljen presek stanja, Foto: Beta

grad prvi put u istoriji traži ideje od sugrađana

Mali: Još dva dana glasanja za projekat Da se radi i gradi po tvom

U četvrtak ćemo izdvojiti po pet projekata u opštinama koji su dobili najviše glasova, objasnio je Mali

Objavljeno:

Građani Beograda biće u prilici još dva dana da glasaju za projekat "Da se radi i gradi po tvom!", koji će njihov komšiluk ili blok zgrada učiniti boljim i lepšim, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da će za dva dana biti napravljen presek stanja, gde će se videti projekti koji će biti kandidovani za drugu fazu. - U četvrtak ćemo izdvojiti po pet projekata u opštinama koji su dobili najviše glasova - onaj koji pobedi u svakoj opštini biće realizovan ove godine - objasnio je.

Podsetio je da je za projekat, koji ima za cilj da Beograđanima pruži mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja o tome kako žele da njihov grad i opštine izgledaju u budućnosti, grad izdvojio 200 miliona iz budžeta, a opštine po 10 miliona. Naglasio je da je grad za dva meseca, koliko traje projekat, dobio sjajne ideje od sugrađana za sređivanje parkova, fasada, izgradnju novih vrtića, promenu autobuskih stajališta...

- Ovaj projekat je primer kako zajedno neke stvari možemo da promenimo u našem gradu, a grad po prvi put u istoriji traži ideje od sugrađana - istakao je Mali i dodao da je stiglo 20.000 ideja u protekla dva meseca.

- Po prvi put ćemo pokazati kako grad može da se vodi na zajednički način, i menja shodno zahtevima građana - zaključio je.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.