Mladenović: Veliki projekat vredan dve milijarde pred Beograđanima
Andrej Mladenović, Foto: Fonet

gradi se

Mladenović: Veliki projekat vredan dve milijarde pred Beograđanima

U pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijarde dinara i kojim će biti izgrađeno 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazan, a koji je, kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina.

Objavljeno: 06.02.2018. 11:48h

Beograd čeka veliki projekat postavljanja tramvajskih šina preko Mosta na Adi koje će povezati Banovo brdo i Novi Beograd, a vrednost posla je blizu dve milijarde dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.


"U pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijarde dinara i kojim će biti izgradjeno 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazan, a koji je, kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina", rekao je Mladenović za TV Pink.


On je dodao da je sada konačno došlo do toga da se krene sa realizacijom.
Istakao je da je u proteklom periodu otvoren deo pristupnih saobraćajnica na novobeogradskoj strani koji je nazvan po herojima sa Košara, a tokom meseca će biti otvaranje ponuda za Bulevar patrijarha Pavla.


"Most na Adi otkako je otvoren nema onaj kapacitet koji je očekivan i u odnosu na cenu koštanja mosta sa pristupnim saobraćajnicama nije bitno rasteretio saobraćaj, a mogao bi i sa tunelom koji treba da se izgradi od Topčidera do Autokomande. Most na Adi sa prisutnim saobraćajnicama će nas koštati oko 400 miliona evra i to je bila jedna ozbiljna investicija koja je u to vreme usisala gotovo sve što se investiralo u glavni grad", kaže Mladenović.


Prema njegovim rečima, poslednje dve godine radilo se na proširivanju kapaciteta Starog savskog mosta.


Kako je naglasio, on se neće rušiti već će se premestiti na drugu lokaciju.


"Pošto se ovaj most ne može u tehničkom smislu proširivati, nama je u interesu da tu napravimo jedan moderan novi most sa po dve saobraćajne trake, tramvajskim šinama, pešačkom stazom. Gradiće se na tom mestu jer tu već postoji infrastruktura, pristupne saobraćajnice", rekao je on.

BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo“ o izborima u glavnom gradu Šta nude Čačanin i Novopazarac u trci za Beograd

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media