Istanbul je spreman da pomogne Beogradu: Antić u poseti glavnom gradu Turske
Aleksandar Antić, Foto: Beta

izbori u beogradu

Istanbul je spreman da pomogne Beogradu: Antić u poseti glavnom gradu Turske

Antić se saglasio sa gradonačelnikom Istanbula da ima mnogo prostora za još bolju saradnju dva grada

Objavljeno:

Istanbul je spreman da pomogne Beogradu da modernizuje svoje komunalne službe, kao i da podrži investicije turskih kompanija u naš glavni grad, izjavio je danas u Istanbulu kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-JS Aleksandar Antić, posle razgovora sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Ujsalom.

Antić se saglasio sa gradonačelnikom Istanbula da ima mnogo prostora za još bolju saradnju dva grada, naročito kroz podršku poboljšanja sistema javnog transporta u Beogradu, komunikaciji gradjana sa komunalnim službama, kao i upravljanju velikim sistemima, navodi se u saopštenju SPS-a. - Impresivan je integrisani sistem za vanredne situacije i hitne intervencije, koji u Istanbulu objedinjuje mnoge službe i izuzetno efikasno izlazi u susret gradjanima kada je to neophodno. Iskustvo Istanbula u ovoj oblasti bilo bi Beogradu od velike koristi i za to imamo punu podršku gradonačelnika i gradskih službi Istanbula - rekao je Antić. Gradonačelnik Istanbula Mevlut Ujsal preneo je spremnost turskih kompanija, a naročito onih čije je sedište u Istanbulu da plasiraju investicije u Beograd. - Imamo otvorena vrata i izuzetne prijatelje u Istanbulu, koji su spremni da pomognu Beogradu, kako bi svoje sisteme i javne službe uspostavio po najvišim svetskim standardima, kakvi već postoje u Istanbulu, jednoj od najvećih evropskih i svetskih metropola. To je kapitalna mogućnost, koju moramo iskoristiti - rekao je Antić. U razgovoru sa gradonačelnikom Istanbula, Antić se interesovao se za sistem socijalne zaštite u Istanbulu, kao i za moguće unapredjenje beogradskog sistema podrške ugroženim grupama, po ugledu na Istanbul.

Antić je posetio i nekoliko gradskih institucija Istanbula, medju kojima i servis za komunikaciju sa gradjanima, čijih 700 zaposlenih svakog dana odgovori na 35.000 poziva gradjana i rešavaju njihove konkretne probleme u funkcionisanju komunalnih sistema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.