ŠTA RADITE BRE: Beogradu treba ombudsman za kućne ljubimce
Uvođenjem ove institucije zaštitili bi prava životinja, Foto: Promo

Marko Bastać sa vlasnicima pasa

ŠTA RADITE BRE: Beogradu treba ombudsman za kućne ljubimce

Predlažemo uvođenje institucije ombudsmana za kućne ljubimce, čiji osnovni zadatak će biti da na nivou čitavog društva naučimo da živimo zajedno sa životinjama, ističe Lazar Lešnjak

Objavljeno:

Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać" okupila je danas u Knez Mihailovoj ulici vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca, a tokom jednočasovnog druženja razgovaralo se o načinu na koji bi Beograd, posle predstojećih gradskih izbora, konačno mogao da postane "pet frendli" grad.

- S nama su danas naši prijatelji, vlasnici pasa i drugih životinja, kojih je kao što znamo u Beogradu veliki broj. Međutim, sadašnje gradske vlasti ne znaju ni koliko u prestonici ima kućnih ljubimaca, ne vode računa o njima, ne znaju da regulišu tu oblast. Mi zato predlažemo uvođenje institucije ombudsmana za kućne ljubimce, čiji osnovni zadatak će biti da na nivou čitavog društva naučimo da živimo zajedno sa životinjama koje su u našem okruženju.

Uvođenjem ove institucije zaštitili bi prava životinja, ali i definisali pravila ponašanja onih koji su njihovi domaćini. Pre nekoliko dana smo imali sastanak sa aktivistima Udruženja "Tolerancija" i razgovarali smo upravo o ovoj ideji. Pozivamo i sve građane da nas kontaktiraju i daju svoje predloge i sugestije. Samo zajedno možemo na nivou Beograda da promenimo sistem u kome trenutno odluke o tome kako ćemo da živimo donosi mala grupa otuđena od građana - rekao je Lazar Lešnjak, kandidat na listi odbornika za Gradsku skupštinu ispred liste "Šta radite bre – Marko Bastać".

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.