OBJAVIO PODATKE: Đilas sam sebi donirao 80.000 evra za kampanju!
Đilas sam sebi donirao 80.000 evra, Foto: Beta

POČELO JE!

OBJAVIO PODATKE: Đilas sam sebi donirao 80.000 evra za kampanju!

Iz njegovog štaba tvrde da će ukupne troškove objaviti po okončanju izbora i da će finansiranje biti transparentno...

Objavljeno: 10:58h

Dok iz izbornih štabova učesnika na beogradskim izborima poručuju da će ova kampanja biti skromnija od prethodnih, stručnjaci procenjuju da će stranke značajno odrešiti kesu i da će za reklamiranje izdvojiti od nekoliko desetina hiljada evra do više od milion, pišu "Večernje novosti".

Stranke po zakonu imaju rok od 30 dana od završetka glasanja da polože račune koliko su novca i od koga dobile i na šta su ga potrošile.

Do sada je samo nosilac liste "Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas objavio na sajtu liste podatak da je njegova firma "Multikom grup" za kampanju donirala 9,5 miliona dinara (80.000 evra).

Iz njegovog štaba tvrde da će ukupne troškove objaviti po okončanju izbora i da će finansiranje biti transparentno. Socijalisti koji su na izborima u Beogradu 2014. godine bili "rekorderi" po troškovima za kampanju (49 miliona dinara, odnosno 400.000 evra) tvrde da će sada da "stegnu kaiš".

Šef njihovog izbornog štaba Nikola Nikodijević kaže za "Novosti" da će utrošiti mnogo manje nego neki iz opozicije. Kampanju će im i na ovim izborima raditi ista marketinška agencija "Voč aut".

Drugoplasirana po troškovima na prošlim gradskim izborima je koalicija oko SNS, sa potrošenih 25,5 miliona dinara. Oni ne menjaju tim koji pobeđuje, pa su i za ovu izborku trku angažovali izraelski pi-ar firmu.

Demokrate su za prošli izborni krug izdvojile 21 milion dinara, a sada kažu da ovu kampanju ne žele da završe sa dugom, te da će potrošiti samo ono ssto imaju.

Kandidat DSS-a za gradonačelnika Milan Jovanović kaže za "Novosti" da nikoga sa strane neće angžovati za kampanju i da će se fokusirati na bilborde.

Miljan Dajmanović, kandidat radikala za gradonačelnika kaže da i oni idu na jeftiniju kampanju, a sami je rade bez angažovanja agencije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.