POKRET SOCIJALISTA: Šta je s firmama gde je Radulović bio stečajni upravnik?
Pokret socijalista u saopštenju pita Sašu Radulovića kakva je sudbina 16 preduzeća čiji je stečajni upravnik, Foto: Beta/Nenad Petrović

SAOPŠTENJE PS

POKRET SOCIJALISTA: Šta je s firmama gde je Radulović bio stečajni upravnik?

Pokret socijalista u saopštenju pita i koliko je Radulović naplatio angažmane u Vršačkoj pivari, "Delta legalu" šećerani "Dimitrije Tucović" i koji su rezultati tih angažmana

Objavljeno:

Pokret socijalista upitao je danas kakva je sudbina 16 preduzeća čiji je stečajni upravnik bio predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović i koje je rezultate u njima ostvario, s obzirom da je, tvrde, na ime usluga stečajnog upravnika tokom tih šest godina, "profitirao više od 200.000 evra".

Pokret socijalista u saopštenju pita i koliko je Radulović naplatio angažmane u Vršačkoj pivari, "Delta legalu" šećerani "Dimitrije Tucović" i koji su rezultati tih angažmana.

"Zašto je kao stečajni upravnik nameštao milionski vredne knjigovodstvene poslove firmi 'E-biznis servisis' koja je u vlasništvu njegove supruge? Zašto krije da ga je upravo zbog nameštanja poslova ženinoj firmi Privredni sud u Beogradu novembra 2011. godine razrešio dužnosti stečajnog upravnika u GP 'Novi putevi' i kaznio sa 100.000 dinara?", stoji u saopštenju Pokreta socijalista.

Pitaju i zašto je, kako tvrde, 2013. godine, kada je postao ministar privrede smenio rukovodstvo Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, isto rukovodstvo koje je, navode, "protiv njega 2011. povelo istragu zbog brojnih zloupotreba i sukoba interesa".

"Zašto krije da je njegov kum Aleksandar Stevanović namestio udruženju 'Pronet', čija je predsednica Sandra Savanović Stevanović, supruga Stevanović, posao vredan 1,38 miliona dinara na ime navodnog 'lajf-koučinga' koji je trebala da drži radnicima propalog BIP-a? Zašto krije da je jedino čime se kao ministar bavio jeste guranje svog predloga Zakona o stečaju, u kome je 'genijalno' predvideo da se licenciranje i kontrola stečajnih upravnika izuzme od države?", pitaju iz Pokreta socijalista.

BONUS VIDEO: Tri pitanja za Đilasa, Šapića i Šutanovca

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.