Opozicija traži smene na RTS-u!
Predstavnici dela opozicije tražili su danas ostavku odnosno smene predsednika Upravnog odbora, generalnog direktora i urednika informativnog programa javnog servisa, Foto: Dado Đilas

ZAHTEVAJU OSTAVKE

Opozicija traži smene na RTS-u!

Upravni odbor RTS potvrdio je u svom saopštenju da je sastanak sa delom opozicije održan

Objavljeno:

Predstavnici dela opozicije tražili su danas, na sastanku sa predstavnicima Upravnog odbora RTS-a, ostavke, odnosno smene predsednika Upravnog odbora, generalnog direktora i urednika informativnog programa javnog servisa.

Kako su saopštili, predstavnici Upravnog odbora nisu prihvatili taj zahtev, a ostavke su zahtevane "zbog nepoštenog, neprofesionalnog i nezakonitog izveštavanja RTS-a u dužem vremenskom periodu, što je utvrđeno izveštajima nezavisnih organizacija".

Kako navode, "pošto su iscrpljena sva druga sredstva" pozivaju sve građane i građanke da u nedelju u 19 časova dođu u Takovsku ulicu ispred zgrade RTS i "zahtevaju ono što je njihovo - javni, a ne stranački servis i pravo na objektivno informisanje, a ne propagandu jedne stranke".

Upravni odbor RTS potvrdio je u svom saopštenju da je sastanak sa delom opozicije održan, te da su predstavnici političkih stranaka izneli primedbe i političke ocene u vezi ravnomerne zastupljenosti političkih aktera, ideja i mišljenja, pre svega u Informativnom programu RTS-a.

Kako su naveli, delegacija Upravnog odbora je istakla da, prema Zakonu o javnim medijskim servisima, Programski savet prati sprovođenje programskih načela i obaveza RTS-a utvrđenih zakonom, a u slučaju njihovog nepoštovanja pisanim putem obaveštava Upravni odbor te da je iz tog razloga predloženo da sve konkretne primedbe i materijali budu upućeni Programskom savetu RTS-a.

Što se tiče zahteva za smenu generalnog direktora, glavnog i odgovornog urednika Informativnog progama i predsednika Upravnog odbora, RTS je saopštio da će ukoliko se ustanovi da su postupali suprotno zakonu oni biti razrešeni.

BONUS VIDEO: Miroslav Čučković, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.