ŠUTANOVAC: Đilas i Pajtić su devastirali DS!
Foto: Filip Plavčić

bez milosti

ŠUTANOVAC: Đilas i Pajtić su devastirali DS!

Aktuelni lider demokrata bez puno pardona prema svojim dojučerašnjim stranačkim kolegama

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je za DS kao maticu i centar okupljanja svih građanskih snaga u Srbiji trenutno jedino važno da u poslednjih godinu dana ima stalni rast podrške i da ponovo postaje snaga koja je sposobna da dopre do ljudi.

"Mi demokrate smo stranka sledećeg koraka, onoga što dolazi", kazao je Šutanovac za vikend izdanje lista Danas, povodom 28 godina postojanja DS. Šutanovac koji je kandidat za gradonačelnika liste "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni", ocenio je da su rukovodstva Demokratske stranke posle 2012. godine devastirala stranku. "Neka rukovodstva posle 2012. su svojim neznanjem, ali i lošim odlukama stranku devastirali kako u biračkom telu tako i finansijski i doveli nas u ogromne dugove iz kojih još ne možemo da se izvučemo", rekao je Šutanovac.

Upitan da li misli da bivše lidere Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, Šutanovac je kazao da misli na obojicu i dodao da se kandidovao za predsednika DS kako bi se zaustavio slobodan pad. "DS je napravila zaokret na stranačkoj skupštini 2016. i za razliku od prošlih vremena kada su prošli predsednici terali svoje političke protivnike iz DS situacija je sada drugačija", kazao je Šutanovac. Upitan da li je zaboravio greške koje je nekadašnji predsednik partije i zemlje Boris Tadić napravio vodeći DS, pošto je sada u koaliciji sa njim, Šutanovac je kazao da je Tadić mnogo više dobrih stvari napravio za Srbiju nego grešaka u DS-u. "Našli smo se ne samo kao bivši i sadašnji predsednik DS već smo napravili ideološku građansku kaoliciju koja ima kapacitet da u Beogradu učini prvi korak za oslobođenje Srbije. Mi se nismo sastali posle četiri godine ćutanja. Ideja je da napravimo dugotrajnu saradnju", kazao je Šutanovac. Šutanovac je kazao da je on prvi predsednik DS-a koji svakodnevno radi u stranci, od 2000. godine kada je Zoran Đinđić postao premijer.

Bonus video:

Marko Kon u Espreso tviteru:

(Espreso.co.rs / N1 / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.