KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD održala tribinu o socijalnoj zaštiti
Koalicija Da oslobodimo Beograd nastavlja kampanju, Foto: Fonet

izbori 2018.

KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD održala tribinu o socijalnoj zaštiti

- Sigurni smo da u budžetu ima dovoljno mesta i prostora da se povećaju izdaci za socijalna davanja - rekla je Vesna Rakić Vodinelić

Objavljeno: 07:40h

Prva sa izborne liste "Da oslobodimo Beograd", Vesna Rakić Vodinelić, istakla je da ta koalicija ima nameru da "oslobodi Beograd od siromaštva" kroz veća socijalna davanja, navodeći se tu ne završava "socijalizacija života" u gradu.

- Sigurni smo da u budžetu ima dovoljno mesta i prostora da se povećaju izdaci za socijalna davanja, ali tu se ne završava posao socijalizacije života u gradu - rekla je ona na trbini o socijalnoj zastiti..

Prema njenim rečima, ukoliko koalicija, na čijoj je ona listi, bude sudelovala u beogradskoj vlasti, plan je da se u kratkom vremenu više obdaništa obezbedi kroz kapacitete u zgradama u vlasništvu Grada, kao i da se povećaju kapaciteti za decu sa ulice i smeštaj odraslim licima.

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda sa pomenute liste za beogradske izbore, Ljiljana Lučić, kaže da je Demokratska stranka od osnivanja i učestvovanja u vlasti "dala pečat" razvoju socijalne politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

- Mi smo sistem reformisali i kao prioritete izdvojili - borbu protiv siromaštva i razvoj socijalnih usluga u socijalnoj zajednici. Sve ono što se danas dešava u Beogradu, sa manje ili više uspeha, na polju socijalne politike sprovela je DS. Odluku o proširenim uslugama socijalne zaštite u Beogradu, to smo još mi uradili, međutim, one ne žive danas u onom kapacitetu koji je potreban Beograđanima - ističe Lučić.

Iz tog razloga, ona smatra da treba povećati broj ljudi koji pomažu u kućama starijim licima i osobama sa invaliditetom, navodeći da je njihov broj u poslednje tri do četiri godine isti, negde oko 1200, a da su potrebe mnogo veće.

- Povećaćemo značajno broj geronto domaćica i ovu uslugu našim starijim sugrađanima, ali ćemo povećati i personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom - rekla je Lučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.