Sutra sastanak opozicije sa predstavnicima RTS, u nedelju protest
Foto: Jelena Vučetić

Ponovo protesti

Sutra sastanak opozicije sa predstavnicima RTS, u nedelju protest

Sa protesta u nedelju će kako je ranije saopšteno biti upućen zahtev za smenu direktora i urednika informativnog programa javnog servisa, zbog politički pristrasnog rada, kao i da RTS i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera.

Objavljeno:

Čelnici opozicionih stranaka sutra će imati sastanak sa predstavnicima javnog medijskog servisa, ali i pored ugovorenog sastanka ne odustaju od protesta najavljenog za 4. februar ispred RTS-a. Protest su zakazali zbog kako su ranije saopštili ;"kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu". Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković je na svom profilu napisao da će protest, i pored sutrašnjeg sastanka, biti održan, jer, po njegovim rečima, jedan sastanak ne može da promeni stanje, već može da bude samo prvi korak u tome. Predsednik Narodne stranke potvrdio je takodje da će u nedelju biti održan protest opozicije i da sastanak sa direktorom RTS-a Draganom Bujoševićem, neće otkloniti razloge zbog kojih je protest zakazan.

Direktor RTS-a Dragan Bujošević
Direktor RTS-a Dragan Bujoševićfoto: Fonet

On je za televiziju Naša rekao da poziv opoziciji na razgovor predstavlja "pokušaj unošenja konfuzije". Sa protesta u nedelju će kako je ranije saopšteno biti upućen zahtev za smenu direktora i urednika informativnog programa javnog servisa, zbog politički pristrasnog rada, kao i da RTS i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera. Dogovor o protestu, ali i izbornoj kontroli su postigli predstavnici Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih gradjana, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, Socijaldemokratske stranke, udruženja Šta radite bre i stranke Zajedno za Srbiju. Upravni odbor RTS je 31. januara opoziciji predložio sastanak na kome bi se utvrdili konkretni koraci ka poboljšanju stanja i poštovanju medijskih zakona. Oni su tada u saopštenju naveli da će i ovog puta izbornu kampanju i predstavljanje stranaka pratiti u okviru zakonom predvidjenih obaveza.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Marko Kon u obračunu s tviterašima

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.