METAK JE TROŠAK ZA TAKVE KAO ŠTO STE VI! Ne davimo Beograd ispred tužilaštva pročitali sve PRETNJE koje dobijaju!
Ne davimo Beograd, Foto: Fonet

izbori u beogradu

METAK JE TROŠAK ZA TAKVE KAO ŠTO STE VI! Ne davimo Beograd ispred tužilaštva pročitali sve PRETNJE koje dobijaju!

"Ne davimo Beograd" su podneli preko 50 prijava ovim povodom, kažu da nemaju informacije da je makar jedna osoba kažnjena, pa ni saslušana.

Objavljeno:

Danas je ispred Tužilaštva u Beogradu održana protestna akcija inicijative "Ne davimo Beograd" u kojoj su pripadnici pokreta sa razglasa čitali neke od pretnji koje su dobijali u prethodnih godinu dana kako bi ih nadležni čuli.

"Ne davimo Beograd" su podneli preko 50 prijava ovim povodom, kažu da nemaju informacije da je makar jedna osoba kažnjena, pa ni saslušana.

Oni su da se ne radi o incidentima, nasumičnim ekstremistima ili reakcijama, već o smišljenoj i dobro plaćenoj kampanji lako povezivoj sa Srpskom naprednom strankom.

- Sled ovog mehanizma za gušenje svake kritike vlasti je takav da najpre režimski mediji, kao što su PINK, Studio B, Informer, Srpski telegraf ili ALO mesecima blate aktiviste, novinare i javne ličnosti, optužujući ih da su izdajnici i strani plaćenici. Zatim atmosfera linča biva produbljivana putem stranica na društvenim mrežama, gde se sponzorisanim objavama širi govor mržnje i poziva na nasilje, a podmetačinama i lažima huška javnost da „nešto preduzme“. Administratori i inspiratori ovih pretnji su isti oni koji ugrožavaju bezbednost novinara i urednika novinske agencije Beta Dragana Janjića, novinarke nedeljnika Vreme, Tamare Skroze, ili narodne poslanice Marinike Tepić.

Zahtevamo da policija i tužilaštvo prestanu da ćute i preuzmu opsežne i odlučne mere kako bi počinioci, ali još bitnije, nalogodavci ove kampanje odgovarali. Odbijamo da mirno gledamo kako moćnici na vlasti prave od javnih institucija svoje lične policije i sudstva i zahtevamo reakciju. - naveli su u sapštenju.

Pokret je objavio i neke od pretnji:

- Ja bi to na kolac sve i to po kratkom postupku

- Kako bi ga sa nekom daskom punom eksera bio po čelu… pacov mrtvi.

- Za takve kao što si ti METAK JE TROŠAK… za vas je NOŽ I ŽICA.

- Soroševac u tefteru si kod mene a bajonet naoštren kao britva, ako dođe do sranja zna ti se.

- Dužnost svakog Srbina je da ovo linčuje čim ih vidi.

- Barabe jedne i govna, sve ću vas zaklati i odrobijati.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" poručila je da se solidariše sa svim ugroženima i da su "jači od straha, pritisaka i pretnji."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.