OSAM PUTNIČKIH I DVA KOMBI VOZILA ZA HITNU POMOĆ: Siniša Mali prisustvovao primopredaji vozila
Siniša Mali prisustvovao je primopredaji osam putničkih i dva kombi vozila u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Foto: Fonet

obnavljanje voznog parka

OSAM PUTNIČKIH I DVA KOMBI VOZILA ZA HITNU POMOĆ: Siniša Mali prisustvovao primopredaji vozila

"Želimo da u svim delovima grada postoji savremena ambulanta, da građani ne moraju da putuju daleko da bi dobili prvu pomoć i obavili pregled " naznačio je Mali.

Objavljeno:

Hitna pomoć dobila je devet vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, dok je jedno vozilo dobio Dom zdravlja u Lazarevcu.

Primopredaji osam putničkih i dva kombi vozila u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć danas je prisustvovao gradonačelnik Siniša Mali koji je poručio da grad nastavlja da obnavlja vozni park Hitne pomoći i da ulaže u sve zdravstvene objekte.

Kako je rekao, za tri i po godine nabavljeno je 86 vozila, a ove će biti nabavljeno još 24. Od tih 86 vozila, 30 je nabavljeno za Zavod za biocide, za zaprašivanje komaraca.

"Već dve godine nemamo problem sa komarcima tokom leta. Ostalo su saniteti, kombi i putnička vozila za domove zdravlja i Hitnu pomoć jer želimo da primarna zdravstvena zaštita i Hitna pomoć budu dobro opremljene ", rekao je Mali.

On je istakao da zaposleni u Hitnoj pomoći rade veoma težak posao.

Za tri i po godine nabavljeno je 86 vozila, a ove će biti nabavljeno još 24
Za tri i po godine nabavljeno je 86 vozila, a ove će biti nabavljeno još 24foto: Beta

"Niko ne želi da vidi Hitnu pomoć, ali zlu ne trebalo, kada dođu da budu efikasni, da imaju nova vozila, uniforme... Mi ćemo nastaviti da ulažemo u sve zdravstvene objekte na teritoriji grada ", rekao je Mali.

Podsetio je da će do kraja godine biti otvoren Dom zdravlja u Surčinu, sa novom opremom, da su prošle godine otvoreni domovi zdravlja na Labudovom bdu, u Malom Mokrom Lugu, Jajincima, a da ove godine počinje izgradnjha Doma zdravlja u Borči, uz prošitenje Doma zdravlja u Obrenovcu...

"Želimo da u svim delovima grada postoji savremena ambulanta, da građani ne moraju da putuju daleko da bi dobili prvu pomoć i obavili pregled ", naznačio je Mali.

On je zahvalio svima koji su se, kaže, borili za to da grad u prethodne tri i po godine uštedi dovoljno novca kako bi se kupila nova vozila. "Sve ono što smo uštedeli, vraćamo građanima kroz ulaganje u vrtiće, škole, domove zdravlja, vozila Hitne pomoći? ", naveo je gradonačelnik.

Bonus video:

DAČIĆEV POTRESNI GOVOR NA OČEVOJ SAHRANI: Dragi Desimire, držao sam mnoge govore, ali ovaj je najteži!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.