U RAKOVICI POČELA DRUGA FAZA IZGRADNJE KANALIZACIJE: Radovi gotovi za pet meseci
Foto: Fonet

punom parom

U RAKOVICI POČELA DRUGA FAZA IZGRADNJE KANALIZACIJE: Radovi gotovi za pet meseci

''Osim kanalizacije, u ovom naselju ima još mnogo problema koje ćemo nastojati da rešimo'', podvukao je Vesić

Objavljeno:

U rakovičkom naselju Ljubiša Jelenković danas su počeli radovi na drugoj fazi izgradnje kanalizacije koja će prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića trajati pet meseci.

On je novinarima nakon obilaska radova rekao da se u drugoj fazi radi oko 1.300 metara kanalizacije, da je vrednost radova 36,4 miliona dinara te da je tom fazom obuhvaćeno desetak ulica. ''U prvoj fazi, koju smo radili 2016.godine, uradjeno je skoro dva kilometra kanalizacije na koju će biti priključeno oko 1.500 ljudi. Kada budemo završili drugu fazu, što će biti za pet meseci, svi koji su obuhvaćeni prvom i drugom fazom kanalizacije dobiće priključak'', istakao je Vesić.

Naveo je da će priključak koštati 60.000 dinara i da će građani moći da ga plate na 60 mesečnih rata.

Goran Vasić je novinarima nakon obilaska radova rekao da se u drugoj fazi radi oko 1.300 metara kanalizacije
Goran Vasić je novinarima nakon obilaska radova rekao da se u drugoj fazi radi oko 1.300 metara kanalizacijefoto: Fonet

Istovremeno, dodao je Vesić, Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, kreće sa projektom treće faze kanalizacije kojom će biti obuhvaćene sve ulice koje nisu bile u prvoj i drugoj fazi.

''Projektovanje ćemo završiti do sredine godine da bismo tokom jeseni raspisali tender za izvodjača kako bi do kraja godine ili eventualno početkom 2019.godine, počeli sa trećom faze kanalizacije i onda će čitavo ovo naselje konačno imati kanalizaciju'', rekao je Vesić.

Najveći problem naselja Ljubiša Jelenković je kanalizacija, naveo je gradski menadžer, i dodao da aktuelna gradska vlast taj problem aktivno rešava iz godine u godinu.

''Osim kanalizacije, u ovom naselju ima još mnogo problema koje ćemo nastojati da rešimo'', podvukao je Vesić.

On je podsetio da je u prethodne četiri godine u prigradska naselja uloženo 350 miliona evra što je više u odnosu na period od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

Bonus video:

(KURIR TV) Otvaranje Pršutijade na Mačkatu

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.